Damespad Friesland

Fleurich en frij kuierje yn Fryslân

De rondwandeling is ca. 18 km en is in te korten tot 10 km. De wandeling start vanaf station Sneek en loopt door een prachtige laan via het gezellige centrum naar het Sneeker Meer en vervolgens door de weidse landerijen via het dorpje Goïnga en het langs het kanaal De Zwette terug naar Sneek.

 

Bestel de route en ontvang dit Damespadspeldje

De kleuren van het Damespadspeldje Friesland zijn roze, wit en blauw.  Het roze pompeblêd is omringd door het blauw van  water en lucht. De witte achtergrond symboliseert onze vrijheid.

Hoe kom je in Sneek

Sneek is goed bereikbaar met trein, bus, en auto. Sneek ligt aan de A7. Er is gratis parkeergelegenheid nabij station Sneek (centrum).

 Afstand 18 km in te korten tot 10 km
Start NS station Sneek
Bereikbaarheid Goed bereikbaar met trein, bus, en auto.
Horeca Horeca en verblijf: Beiden zijn ruimschoots aanwezig (zie ook de adverteerders)
Contact Geppy  damespadfriesland@gmail.com
Honden Honden: mogen aangelijnd (!) meelopen.

 Waarom het Damespad Friesland in Sneek begint

Organisatiecomité Damespad Friesland: Nea, Jeanette, Minke, Rennie, Geppy

Het Damespad Friesland werd op 12 mei 2013 in Sneek geopend. Als je als ‘niet Fries’ aan Friesland denkt, is je eerste gedachte: de Friese Meren! ‘Lân fan wyn en wetter’ (land van wind en water). De Friese taal maakt de provincie Friesland uniek. In Sneek spreekt men een eigen dialect, het Stadsfries. Sneek is het hart van het Friese Merengebied, maar je maar je kunt er ook een mooie wandeling maken. De weidsheid van het water straalt zowel rust als energie uit. Sneek  is bekend om zijn historische binnenstad en de gezellige terrasjes. Het meest bekende bouwwerk is de Waterpoort uit 1613. Veel dorpen en stadjes in de omgeving,  waar de Friese cultuur en de historie elkaar ontmoeten. Een echte aanrader is om eens te kijken naar Friese sporten zoals kaatsen, skûtsjesilen en fierljeppen.

Het Damespad Friesland loopt langs het natuurgebied de Potskar. Dit natuurgebied wordt onderbroken door de Potten, een drukbezochte waterrecreatieplaats midden in de natuur. De wandeling langs de Zwette is een verrassend besluit van het Damespad Friesland.

Lees verder

12 mei 2013 wordt het damespad Friesland officiëel geopend!

 

Sponsoren en adverteerders maken dit Damespad mogelijk:
Camping pasveer, La Vita, Fotografie Jenny Protzman, Pink Rose fashion,Travel women, Andringa Pedicure, COC Friesland, Homoplatform,Thermodoron, Sandra de Cocq, Bureau land, IHLIA, Tumba, DEVO, Erica Boers