Damespad Drenthe

Langs de Hunze in Drenthe loopt ook een Damespad ……..

Het Damespad Drenthe werd geopend op 9 juni 2002.

De route is een zeer afwisselende wandeling langs de Hunze en door de bossen. Af en toe een weids uitzicht over de velden en een stukje historie. Hierin mag het hunebed natuurlijk niet ontbreken. Begin en eindpunt is Oud-Annerveen/Spijkerboor. Afstand is ca 18 km doch is in te korten tot ca. 14 km.

Historie  Spijkerboor en Oud-Annerveen

Oud-Annerveen ligt, zoals de naam al zegt in een veengebied. Over het algemeen werkten hele gezinnen in het veen. Mannen gingen turfsteken, vrouwen en kinderen zorgden voor het drogen van het veen en het opladen van schepen. Vrouwen waren trots op hun werk, omdat het vakkennis vroeg. Helaas verdienden ze er niet veel mee, minder dan mannen, zoals kinderen weer minder verdienden dan vrouwen en van hen de meisjes minder dan de jongens.
Lees hieronder het hele artikel

Info Damespad Drenthe door Mattanja Schwenke

Het wandelspeldje van Damespad Drenthe

Het Damespad Drenthe heeft een eigen speldje. In een zilverkleurige uitvoering met de kleuren geel en paars. Hierin staat de letter D. Een letter met een dubbele betekenis: de D van Damespad en de D van Drenthe. Kortom een juweeltje om te dragen. Ontwerp: Anja van der Hoek

  • Afstand 18 km/14 km
  • Start Oud-Annerveen/Spijkerboor

Lees verder

Bekijk ook de foto’s van Drenthe in het plakboek.
Klik hier voor veel meer informatie over de spraakmakende vrouwen van Drenthe!

Sponsoren en adverteerders maakten het Damespad Drenthe mogelijk

 

Café ’t Keerpunt in Spijkerboor