Damespad Overijssel

Op 2 november 2014 is het eerste Damespad Overijssel geopend in Deventer!

IMG_6314

Havezate De Haere

Genieten van het onbekende Salland

Het Damespad Overijssel is een rondwandeling door het buitengebied van Deventer en Diepenveen, langs de IJssellinie, over landgoederen, langs buitenplaatsen en nieuwe natuurgebieden. Het levert een afwisselende wandeling op, grotendeels over onverharde wegen, bospaden, graspaden, grasdijkjes en oude kerkenpaden.

Wandelinfo

Het Damespad Overijssel bestaat uit 3 routes, die met kleur op de routekaart en in de beschrijving worden aangegeven.

 • Roze : Lange route, 18 km
 • Blauw: Korte route Zuid (vanuit Huis Nieuw Rande) 11 km
 • Groen: Korte route Noord (vanuit Havezate De Haere) 13 km.  

Handig om kaart mee te nemen: wandelkaart Salland van het Wandelnetwerk Salland!

Begin en eindpunt: De Route kent 2 startpunten: Huis Nieuw Rande te Diepenveen, 3 km boven Deventer en Havezate De Haere, Haereweg 4 te Olst. 

Tips

 • Deventer, de oude Hanzestad langs de IJssel: Het Historisch museum en het Speelgoedmuseum. Het Etty Hillesumcentrum in de Synagoge (Roggestraat 3) met een vaste expositie over het verdwenen Joodse leven in Deventer en over Etty Hillesum, een Joodse vrouw die een dagboek bijhield tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar de oorlog niet overleefde. Wandelen door het authentieke Bergkwartier. Het zomerfestival Deventer Op Stelten, in december het Dickens Festijn en de Deventer Boekenmarkt in augustus zijn jaarlijkse evenementen. De Boekenmarkt is de grootste boekenmarkt van Europa.
 • Olst: Museum IJssellinie, de verdedigingslinie in NAVO-verband uit de koude oorlog, met een hospitaal- en commandobunker op het landgoed De Haere. Laat je verrassen door de mooie landgoederen en buitenplaatsen ten noorden van Deventer.
 • Wijhe: Museum de Fundatie (Blijmarkt 20, Zwolle), met een wereldberoemde beeldentuin behorende bij het museum De Fundatie in Kasteel het Nijenhuis. ’t Nijenhuis 10 in Heino/Wijhe

Wandelspeldje Overijssel 

De bovenkant van het driekantige speldje zijn de kleuren van de vlag van Overijssel met als belangrijkste kenmerk de golvende IJssel. De basis is de roze grond waarop wij staan. De goudkleurige rand geeft het Overijsselse speldje een extra glans. 

Ontwerp: Annet Batelaan

 

Organisatie Damespad Overijssel Deventer

Organisatiecomité Damespad Overijssel Rita Ackerstaff, Caro van Eck, Annet Batelaan

Drie vrouwen met ervaring: Caro van Eck:  organisatie Flevovuur, Rita Ackerstaff: Roze netwerk en Annet Batelaan heeft veel wandelervaring. Met veel plezier hebben zij het Damespad Overijssel ontworpen met een spectaculaire opening op 2 november 2014. Kijk voor de foto’s in het fotoalbum. Heel veel wandelplezier!
Rita, Caro en Annet

Op een Damespad wandel je nooit alleen!

Lees verder

 


Op 28 oktober 2018 werd een tweede Damespad Overijssel/Vechtdal geopend in Dalfsen

 

2e Damespad Overijssel in Dalfsen

Herma en  Jeannet, maken zich sterk om de Roze Vrouwen Vechtdal Overijssel op de kaart te zetten. Zij hebben het initiatief genomen om een tweede Damespad te ontwerpen. Speelt de IJssel een grote rol bij het eerste Damespad Overijssel rond Deventer; het 2e Damespad Overijsssel loopt door het Vechtdal, de andere kant van de Sallandse Heuvelrug. Een wandelgebied bij uitstek. Het is een afwisselende rondwandeling met landerijen en vergezichten, een heus kasteel en een pontje over de Vecht.

 

Start: 

Dalfsen

 

 

 

Theater De Stoomfabriek Dalfsen, de voormalige Stoomcichoriefabriek.
Koninginneplein 2 te Dalfsen (OV)

 

 

 

Dalfsen

De gemeente Dalfsen telt 28.125 inwoners. De naam Dalfsen komt voor het eerst voor in officiële documenten uit het jaar 1231. Dalfsen is de enige grotere plaats aan de Overijsselse Vecht die nooit stadsrechten heeft gekregen. Dit houdt verband met de nabijheid van kasteel Rechteren uit 1320. Het wordt al sinds de 15e eeuw bewoond door hetzelfde geslacht.
Uit recente opgravingen (2015) wordt een 3.000 jaar oude weg uit de Bronstijd,  een immens grafveld uit het Neolithicum (hunebedden) en een groot grafveld gevonden uit de 5 of 6e eeuw met een rijkdom aan sieraden, waaronder gouden zwaarden.
Vlakbij het treinstation staat De Zwevende Kei, het “Oerding” van Bas Maters  (2000)

Wandelinfo  Damespad Overijssel  – Vechtdal

 • Afstand 12 km over verharde paden. Zonder pontje 17 km
 • Rolstoelvriendelijk.
 • Het pontje tussen de Stokte en Hessum vaart van april tot 1 november.
 • Horeca onderweg.
 • Honden zijn welkom, maar er geldt een strikte opruimplicht in en rond Dalfsen!
 • De Stoomfabriek te Dalfsen is op loopafstand van het station Dalfsen.
 • Voldoende parkeergelegenheid rond het Stadhuis.

Openbaar vervoer

 • Arriva verzorgt het regionale Openbaar Vervoer per trein tussen Zwolle en Emmen en tussen Almelo en Hardenberg (de Vechtdallijnen)
 • Syntus verzorgt het lokale en regionale Openbaar Vervoer per bus in een groot deel van Overijssel.

Organisatoren  Damespad Overijssel- Vechtdal Herma Rengelink en vriendin Jeannet  wensen u veel wandelplezier in het mooie Vechtdal.

Contactpersoon: Herma Rengelink
rozegewoondoen@gmail.com

 

Bekijk hier de foto’s:

 


Op een Damespad wandel je nooit alleen 

 

 

 

Met dank aan de adverteerders en sponsors van het Damespad OVERIJSSEL
Mede dankzij hun bijdrage kon het Damespad Overijssel van start gaan. …….Op een Damespad wandel je nooit alleen…