Voorbereiding Damespad Overijssel

De voorbereidingen

Overijssel krijgt het 10e Damespad!

Voor het 10e Damespad gaan we Over de IJssel.  Overijssel is een grote provincie. Waar zal het Damespad Overijssel gaan lopen?  Wordt het in de omgeving van Enschede, Zwolle of Deventer?

Enschede

Een boeiende stad vlak langs de Duitse grens. De Vuurwerkbrand staat in ons collectief  geheugen gegrift. De wijk Roombeek ging in vlammen op, maar is weer herbouwd, vol herinneringen.

Deventer

We houden het praktisch en kiezen voor de meest centraal gelegen stad, het historische Deventer met het buitengebied Salland. Caro, Rita en Annet zetten hun schouders er onder en rollen het nieuwe Damespad Overijssel uit. De schoonheid van Salland lijkt te zijn ondergewaardeerd. Het is mooier dan je denkt en veel gevarieerder dan je verwacht. In alle seizoenen. Voor de Roze vrouwen een kans om dit zelf te beoordelen bij de opening op 2 november 2014 en daarna.

Rita Zwaan
Stichting Damespad.nl

 Het Sallandse landschap

Het Damespad Overijssel in wording

De wandeling gaat dwars door de natuur. Weggetje in, laantje door, bruggetje over en over uitgestrekte natuurpaden.

Tips voor meer tijd dan een wandeling

Deventer, de oude Hanzestad langs de IJssel: Het Historisch museum en het Speelgoedmuseum. Het Etty Hillesumcentrum in de Synagoge (Roggestraat 3) met een vaste expositie over het verdwenen Joodse leven in Deventer en over Etty Hillesum, een Joodse vrouw die een dagboek bijhield tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar de oorlog niet overleefde. Wandelen door het authentieke Bergkwartier. Het zomerfestival Deventer Op Stelten, in december het Dickens Festijn en de Deventer Boekenmarkt in augustus zijn jaarlijkse evenementen. De Boekenmarkt is de grootste boekenmarkt van Europa.
Olst: Museum IJssellinie, de verdedigingslinie in NAVO-verband uit de koude oorlog, met een hospitaal- en commandobunker op het landgoed De Haere. Laat je verrassen door de mooie landgoederen en buitenplaatsen ten noorden van Deventer.
Wijhe: Museum de Fundatie (Blijmarkt 20, Zwolle), met een wereldberoemde beeldentuin behorende bij het museum De Fundatie in Kasteel het Nijenhuis. ‘t Nijenhuis 10 in Heino/Wijhe