Damesdaggie 2015

Aankondiging

Dreintsch Dames Daggie op 31 mei 2015
Sijke en Bertha gaan er weer tegenaan in 2015. Zij gaan voor de dertiende keer een Dreintsche Dames Daggie organiseren en hopen veel vrouwen te ontmoeten op het Damespad Drenthe. Dit jaar is gekozen voor een nieuwe  locatie!  De start is  bij Woodz, Bosweg 3, 9467 PN Anloo. Een mooi wandelgebied bij Anloo en de Drentse AA. Geen zin om te wandelen? Geef je dan op voor de workshop Intuïtief schilderen door Sonja Hooglander, schilderes.  Ook leuk.
Met PinkLoungeLadiesGroet,
Sijke en Bertha

Welkom in Woodz
Het KNMI belooft een mooie dag maar ook regen…. Wat gaat het worden? Vandaag komen 33 vrouwen naar het mooie Anloo om een echt Dreintsch Dames Daggie te beleven. Hier wordt de koffie niet met een koekje geserveerd, maar met een turfje. 

De wandeling door het mooie Drenthe

De boswachterij Anloo behoorde ooit tot het landgoed Terborgh (Evertsbos) en heeft een zeer gevarieerde begroeiing. Het eerste dennenbos  werd in 1914 aangelegd. We doen een rondje bijzondere bomen (het Pinetum).  De rhododendrons geven kleur aan het groen en het veenkatoen ziet er sprookjesachtig uit.

Het zou hier ook een vogelparadijsje moeten zijn maar deze wandelaars hebben meer oog voor elkaar. De honden hebben een heerlijk speelkwartiertje in de veenplas.

Het hunebed
Een van de typisch Drentse zichtbare overblijfselen uit een ver verleden zijn de hunebedden. Offerplaatsen  of grafkelders? De wetenschap is verdeeld hierover. We mengen ons niet in de discussie . Voor ons is het een mooie lunchplek.  

 

Magnuskerk in Anloo

De Magnuskerk is van oorsprong een middeleeuws kerkje waarvan de restanten uitwijzen dat hier al in de Romeinse tijd (2e of 3e eeuw ) een houten kapel moet hebben gestaan. De naam Magnus verwijst naar de bisschop van Trani die na de marteldood in de 3e eeuw heilig verklaard werd. Op een van de middeleeuwse fresco’s wordt het geboorteverhaal van Maria liggend afgebeeld op een bed onder een boerensprei terwijl de os en de ezel toekijken. De oud- koster vertelt enthousiast over “zijn”kerk.  De 18e– eeuwse zandloper op de preekstoel geeft aan dat de preek niet te lang mocht duren.  Op de tekst er naast staat zoiets als Geen lawaai maar liefde is de boodschap. De kerk is nog altijd in gebruik als PKN Kerk. 

 

……als een reis naar het verre verleden via het heden naar de eeuwigheid.

 

Een verstild bos met plek voor overledenen. Het urnenveld in Anloo is in 2014 geopend. Een natuurbegraafplek zonder monument voor de overledene maar desgewenst via GPS te vinden of onder een kei of kleine heuvel. Wij wandelen er luchthartig over heen maar hondje Fleurtje aarzelt nog. Hoogste tijd om het leven nu te vieren.  

Workshop Intuïtief Schilderen door Sonja Hooglander

Met veel plezier gaan 10 vrouwen aan de slag met verf en kwast. Er komen mooie dingen tot stand. Een middagje actieve ontspanning en  een mooi schilderij mee naar huis. Dat is dubbel plezier.

 

Borreluur en afscheid.  

En dan zit het er op. Elders in het land heeft het fors geregend, maar wij hielden het droog.  Met dank aan de weergodinnen. Nog een laatste toost op de organisatie van deze dag. Bedankt  dames voor de mooie dag.

Voor de liefhebbers wordt nog een verrukkelijke maaltijd in Woodz klaargemaakt en dan nemen we afscheid. Lang leve het Damespad Drenthe.

Tot spoedig ziens,
Met PinkLoungeLadiesGroet,
Sijke en Bertha
damespaddrenthe@gmail.com


Mocht je nog niet uitgewandeld zijn in Drenthe?  De originele Damespadwandeling is ook heel mooi. De wandeling start vanuit Spijkerboor. Zie elders op deze site. Bestel deze wandelroute Damespad Drenthe  incl. het originele wandelspeldje en neem je vriendinnen mee.   

 

op een damespad wandel je nooit alleen……