Fietsagenda Stuurloos

 

Fietsclub “Stuurloos”

Vrouwenfietsclub “Stuurloos” fietst 1 keer per maand op zondag van maart t/m oktober. We streven ernaar in 2 groepjes 2 afstanden te fietsen: een van ± 40 km en een van ± 60 km, waarbij tussendoor nog gewisseld kan worden, omdat we elkaar regelmatig tegenkomen bij de lunch of op een terras. Gezelligheid en natuurschoon spelen een grote rol.

In verband met andere activiteiten, zoals 50 pl(min)us en Damespad, wisselen de 2e, 3e en 4e zondag van de maand af. We verzamelen meestal om 11.30 uur op een NS station met parkeerplaats.  Meer info bij Marjolein en Saskia. Email:  stuurloosfietsvrouwen@gmail.com

Voor in de agenda 2019

Heb je zin om mee te fietsen, noteer de data in je agenda en fiets mee. Meer details volgen later. 

Zondag 24 maart 2019 VOORBURG

Zondag 24 maart is het weer zover. De eerste Stuurloos fietstocht van dit seizoen gaat van start, vanuit Voorburg deze keer.
Annette en Pepa hebben de tocht voorbereid. Hieronder de relevante informatie.

Verzamelen:    Coffee Works, Parkweg 56, 2271 AL Voorburg, 400 meter vanaf Station Voorburg
Hoe laat:          Rond 11:30 uur verzamelen, vertrek 12:00 stipt!
Parkeren:         Gratis nabij station Voorburg P+R; Zwartelaan 2271 BP Voorburg
Lunch:               Boerderij ’t Geertje, Geerweg 7, 2381 LT Zoeterwoude (https://hetgeertje.nl/)
Diner:                Il Pomodoro, Herenstraat 135, 2271 CD Voorburg (http://www.ilpomodoro.nl)

Annette en Pepa vinden het fijn om te weten hoeveel mensen er komen i.v.m. reserveringen, maar met name degenen die willen mee-eten in de avond moeten dit even doorgeven. De ‘misschienen’ horen zij ook graag. Dit kan via een mail aan stuurloosfietsvrouwen@gmail.com.

Zondag 14 april 2019 GOOR

Informatie voor de Stuurloos fietstocht van 14 april a.s. vanuit Goor in Twente.

 1. Start van de fietstocht.
  Vanaf ongeveer 11:00 uur is iedereen welkom bij Marlies V. Adres: Weverij16, te Goor, tegenover het station. Bij het station kan vrij geparkeerd worden.
 2. Koffie/ thee
  Vanaf 11.00 uur is er koffie/thee. Marlies zorgt ook voor broodjes, beleg en fruit, zodat een ieder die dat wil een lunchpakket kan samenstellen. 
 3. Fietsroutes
  Vertrek 12:00 uur. Er zijn weer 2 routes. Een van ongeveer 45 km en een van iets meer dan 60 km. Voor beide routes ligt de beschrijving via knooppunten klaar.
 4. Stops onderweg
  Het eerste en laatste stuk van de tocht is voor beide routes hetzelfde. Onderweg zijn er 2 rustpunten waar gerust/ geluncht kan worden. Ook is er ongeveer 10 km voor het einde nog een leuke kroeg, Herberg de Kemper, waar nog wat gedronken kan worden. Op dit punt komen de fietsroutes ook weer bij elkaar. 
 5. Avondeten 
  Het avondeten is in eetcafé d’Olde Smidse, Grotestraat 102 in Goor ( http://www.oldesmidse.nl ). We kunnen hier een buffetje krijgen van 15.50 p/p, mits we met minimaal 15 vrouwen gaan eten, anders wordt het plate-service. Het is wel handig om te weten of er vegetariërs zijn, dan houden ze daar rekening mee.
 6. Opgeven voor de tocht
  Is niet verplicht, maar wel fijn. En zéker nodig als je een lunchpakketje mee wilt krijgen en/of  ‘s avonds mee wilt gaan met eten. Laat bij het avondeten ook weten of het voor jou vegetarisch moet zijn. Stuur daartoe uiterlijk donderdag 11 april a.s. een mail naar stuurloosfietsvrouwen@gmail.com , inclusief wens voor lunchpakket en/of (vegetarisch) avondeten. En, geef je je op voor het eten, houd je je daar dan ook aan. Er wordt immers op je gerekend! 

Zondag 21 juli 2019 HEILOO

Corina heeft twee mooie tochten in elkaar gezet in en rondom het duingebied van Noord Holland van  40 en 60 km.
Verzamelen tussen 11.00 en 11.30, vertrek om 12.00 uur. 
Bij restaurant “Herberg Jan”, Kennemerstraatweg 97 1851 BB Heiloo.
Parkeren (gratis): Bij het winkelcentrum ”t Loo 27, 1851 HT. Dit winkelcentrum ligt achter de Herberg Jan.
OV: Het station ligt 1 kilometer bij restaurant “Herberg Jan” vandaan.
Route: De knooppunten krijg je bij de start.
Horeca: Lunch zelf meenemen.
40 kilometer: Na 26,8 km, centrum Bergen. Daar zijn genoeg terrassen. 
60 kilometer: Na 30,3 km bij Café halfweg in Burgerbrug. Ligt direct aan de route.
Bijzonderheden: We fietsen ook door duingebied. Enige beklimmingen zijn niet te vermijden. Duinkaart PWN is verplicht! Deze kost 1,80 en kun je via internet bestellen https://www.pwn.nl/ Of bij knooppunt 5 (betalen alleen met Pin). Internet is makkelijker.
Diner na afloop: Dineren doen we eveneens bij restaurant “Herberg Jan”, Kennemerstraatweg 97 1851 BB Heiloo. Graag opgeven bij stuurloosfietsvrouwen@gmail.com als je mee wilt eten, uiterlijk vrijdag 19 juli a.s.

Zondag, 25 augustus RHENEN

Zondag 25 augustus is de volgende fietsdag van Stuurloos. Deze keer heeft Anneke een leuke route van 40km en 60km uitgezet vanuit Rhenen, met de volgende info:
Verzamelen: We starten bij De Koning van Denemarken, Utrechtsestraatweg 2 in Rhenen. Tussen 11.00 -11.30 verzamelen, vertrek 12.00 uur. Deze keer dacht ik op terras ergens in Wijk bij Duurstede iets te drinken, dus bij mij thuis geen appeltaart deze keer. Wil jullie ook een keer Wijk laten zien.
Parkeren: Gratis parkeren onder aan de dijk. Vanaf station 1,4 km.
Horeca: Lunch zelf meenemen of iets bestellen op terras onderweg.
Diner na afloop: Tussen 17.00-18.00 na afloop eten bij hetzelfde restaurant. Graag mee eten even doorgeven ivm reservering, kan via mail aan stuurloosfietsvrouwen@gmail.com.

 Zondag, 22 september ARNHEM

Voor zondag 22 september heeft Angela twee mooie fietsroutes gemaakt vanuit Arnhem. 
Verzamelen: De vrouwen zijn vanaf 11.00u welkom op Pompstraat 32, 6813 DL Arnhem. Koffie/thee met cake staat klaar.
Bereikbaarheid:
OV: Station Arnhem Centraal Sonsbeek zijde uitstappen. 5 min fietsen naar Pompstraat 32.
Eigen vervoer: Auto’s kunnen niet parkeren in de straat, maar wel kosteloos parkeren in Veluwestraat + bij ROC en op de Noordelijke Parallelweg.
Horeca: aanwezig
Diner na afloop: 
Na afloop eten bij Dadawan (www.dadawan.nl) voor wie dat wil. Het is dicht bij het station en 5 minuten fietsen vanaf Pompstraat.
Route informatie
– 40 km route, tocht “Rijn-heide-bomen”: De fietsters krijgen knooppuntenkaart mee en knooppuntenbeschrijving. Deze tocht heeft 3 restaurant punten, laatste is Mariendaal theeschenkerij, vanwaar het nog 2 km naar huize Pompstraat en station is.
– 60 km route, tocht “Tolkamer” Op deze tocht is er op 18 km bij Gemaal Ouderijn een koffie punt eventueel met gebak. Geen eigen eten of drinken. Angela belt aantal vrouwen van tevoren door. Eigen lunch eten we aan het water bij Biland op 30 km.
Let op: Op de terugweg bij Huissen hebben we een pontje € 1,10. Kan alleen contant, graag gepast.Angela fietst met de 60 km tocht mee.
Graag aanmelden bij Angela, via stuurloosfietsvrouwen@gmail.com, als je mee wilt fietsen. Geef daarbij aan welke tocht en of je na afloop in de stad, bij Dadawan, mee gaat eten.

 

maart 24 Den Haag Pepa / Annette ja  
april 14 Goor Marlies V. ja  
mei 19 Zeist Muuk / Patricia ja  
juni 23 Friesland Tess ja fiets- en kampeer-
weekend
juli 21 Noord Holland Corina    
augustus 25 Wijk bij Duurstede Anneke ja  
september 22 Arnhem Angela ja  
oktober 13 Utrecht Marlies M. ja