Fietsagenda Stuurloos

 

Fietsclub “Stuurloos”

Vrouwenfietsclub “Stuurloos” fietst 1 keer per maand op zondag van maart t/m oktober. We streven ernaar in 2 groepjes 2 afstanden te fietsen: een van ± 40 km en een van ± 60 km, waarbij tussendoor nog gewisseld kan worden, omdat we elkaar regelmatig tegenkomen bij de lunch of op een terras. Gezelligheid en natuurschoon spelen een grote rol.
In verband met andere activiteiten wisselen de 2e, 3e en 4e zondag van de maand af. We verzamelen meestal om 11.30 uur op een NS station met parkeerplaats.  Meer info bij Marjolein en Saskia. Email:  stuurloosfietsvrouwen@gmail.com

Corona

Lieve fietsvrouwen,
Het zal niemand verbazen. Conform de gestelde overheidsmaatregelen verband houdende met het Corona-virus, last ook Stuurloos de komende fietstochten af tot tenminste 1 juni 2020. Aan iedereen: blijf gezond en denk aan je medemens! 
Hartelijke groet,
Marjolein, Saskia

Voor in de agenda 2020

Heb je zin om mee te fietsen, noteer de data  alvast in je agenda . 

2020   Stuurloos fietsagenda  
maand dag waar (en omstreken) wie opmerkingen
maart 15 Arnhem Nicolette/Miranda  
april 19 Den Haag Pepa/Andrea  
mei 17 Tricht Saskia  
juni 27 Goor (Twente) Roos/Carin/Marlies fiets- en kampeerweekend, 26-28 juni: zaterdag fietsen, zondag optocht
juli 19 Wijk bij Duurstede Anneke  
augustus 23 Wilnis Henny/Leidi  
september 13 Arnhem Angela  
oktober 18 Egmond Corina/Marjolein  

15 maart 2020 Westervoort (Afgelast)

Het Stuurloos seizoen 2020 gaat nu echt beginnen! Zondag 15 maart start de eerste échte Stuurloos tocht van het jaar vanaf station Westervoort.

Afgelast

Fietsen vanuit Beesd 

Stuurloos fietst op 19 juli 2020 vanuit Beesd

In tegenstelling tot wat op de planning stond (Wijk bij Duurstede), gaan we deze keer fietsen vanuit Beesd (Betuwe)!
Ina en Saskia hebben twee fietstochten uitgezet door de Betuwe, tussen Waal en Linge. De fietstochten beginnen en eindigen bij Landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt, de Stapelbakker in Beesd, Oude Waag 21, 4153 RC Beesd, zie https://www.stapelbakker.nl/contact/routebeschrijving/

Routes
Je bent welkom vanaf 11.00 uur bij “De Stapelbakker” . Daar kan je koffie/thee bestellen. Om 12:00 uur vertrekken we dan voor respectievelijk de 40km, 50km en de 60km tocht.
De tochten hebben een overlappend begin en einde. Er zijn voldoende rust- en zwemplaatsen langs de Waal; te beginnen in Opijnen (cafetaria big bread). Vervolgens kan je langs de Waal een plaatsje zoeken, of besluiten meteen door te fietsen naar Varik (25km), waar je Betuwse cultuur kan snuiven tijdens de lunch bij het Veerhuis. Leuk detail is dat Veerhuis het woonhuis is geweest van ene Pieter Kooistra, uitvinder van de Kunstuitleen. Vanwege een of ander jubileum is er een tentoonstelling van Pieter te zien in het Veerhuis. Meneer Veerhuis wil ons dan een rondleiding geven en hij weet er veel over te vertellen. De Dikke Toren is ook open en kun je beklimmen. Daarnaast zit een stokerij, waar drank wordt gemaakt uit Betuwse vruchten. Tevens is daar een tentoonstelling van Dick Kusters, die schildert vooral de Waal.
Na Varik is er pas in Buren of Geldermalsen weer horeca, voor als er nog tijd over is. Of je fietst door naar het beginpunt, de Stapelbakker, waar we rond half 6 hopen terug te keren.
Let op: de 40km doet Varik niet aan, best jammer. Daarom is er deze keer ook een 50km variant. Vind je dat toch teveel kilometers, dan zou je in Geldermalsen de trein terug naar Beesd kunnen nemen (1 halte met R-Net trein); scheelt zo’n 7km.

Hoe kom je bij de Start?
OV: Station Beesd. 5 min fietsen naar de Stapelbakker, Oude Waag 21, 4153 RC Beesd
Eigen vervoer: A2, afslag Beesd, volg borden “De Stapelbakker”.  Auto’s kunnen ter plekke gratis parkeren, Oude Waag 21, 4153 RC Beesd
Eten na afloop
Na afloop kan je blijven eten bij de Stapelbakker. Het is een pannenkoekenhuis, maar ze serveren bijv. ook maaltijdsalades e.d. Het is betaalbaar en biedt goede service.
Aanmelden
Graag aanmelden bij stuurloosfietsvrouwen@gmail.com als je mee wilt fietsen, ook als je niet blijft eten. Geef daarbij aan welke tocht (40km, 50km of 60km) je wilt fietsen. En als je na afloop mee gaat eten, geef dit dan ook aan.