Fietsagenda Stuurloos

 

Fietsclub “Stuurloos”

Vrouwenfietsclub “Stuurloos” fietst 1 keer per maand op zondag van maart t/m oktober. We streven ernaar in 2 groepjes 2 afstanden te fietsen: een van ± 40 km en een van ± 60 km, waarbij tussendoor nog gewisseld kan worden, omdat we elkaar regelmatig tegenkomen bij de lunch of op een terras. Gezelligheid en natuurschoon spelen een grote rol.

In verband met andere activiteiten, zoals 50 pl(min)us en Damespad, wisselen de 2e, 3e en 4e zondag van de maand af. We verzamelen meestal om 11.30 uur op een NS station met parkeerplaats.  Meer info bij Marjolein en Saskia. Email:  stuurloosfietsvrouwen@gmail.com

Voor in de agenda 2018

Heb je zin om mee te fietsen, noteer de data in je agenda en fiets mee. Meer info volgt later. 

25-3-2018 Coby organiseert een fietstocht vanuit Roosendaal of Bergen op Zoom

29-4-2018 Maria zet een bollentocht uit

27-5-2018 Jeannette vertrekt vanuit omgeving Zaltbommel

We ontmoeten elkaar in Grand Café Perron, Leonardo da Vinciplein 2-4, ’s Hertogenbosch (aan de achteruitgang van het station, uitgang Paleiskwartier – Brabanthallen). Gratis parkeren aan de Parallelweg (achter Centraal Station). Vertrek 12 uur voor een fietstocht van 40 of 60 km langs het Afwateringskanaal ’s Hertogenbosch-Drongelen en langs Loonse en Drunense Duinen. Na afloop kunnen we met elkaar Italiaans eten bij Happy Italy.

17-6-2018 Tess organiseert een fietstocht vanuit Friesland met lunch bij haar thuis.
Bij voldoende belangstelling wordt er ook gekampeerd en wadgelopen. 

15-7-2018 Annette vertrekt op Ladies Day N-H vanuit Alkmaar
Vanaf 10.30 uur ben je welkom in Alkmaar, achter de oude Gasfabriek, Helderseweg 28, 1817 BA. Je kunt daar ook de andere vrouwen die meedoen met Ladies Day ontmoeten. We vertrekken om 12.00 u voor – naar keuze – een fietstocht van 43 km of een van 60 km o.l.v. Annette. Na 20 km pauzeren we, je kunt dan eventueel sandwiches bestellen. Na afloop kan er gezamenlijk gegeten worden. Opgeven voor 12.00 u bij de organisatie.

26-8-2018 Ien maakt een fietstocht vanuit Waddinxveen-Noord.
Verzamelen op Klaverveld 31, vlakbij Station WaddinxveenNoord.
Via Boskoop fietsen we naar de Reeuwijkse plassen en Oudewater (60 km) en terug.
Na afloop staat een eenvoudige vegetarische maaltijd klaar. Hiervoor opgeven uiterlijk donderdag 23 augustus bij ienvandermeer@live.nl

Afscheid Ien van der Meer als coördinator Stuurloos

Waddinxveen, 26 augustus 2018

Dag fietssterren,
Afgelopen zondag heb ik met een hartverwarmende bijeenkomst afscheid genomen als coördinator van Stuurloos. Gelukkig willen Marjolein en Saskia mijn taak overnemen, zodat deze geweldige fietsgroep kan blijven bestaan. Ik ben erg dankbaar, dat er altijd vrouwen zijn geweest die de verantwoordelijkheid voor het organiseren van een fietstocht op zich hebben genomen. En ik hoop dat dit in de toekomst zo zal blijven. Ik heb zelf al die jaren erg  genoten van het fietsen met elkaar in een zo goede sfeer. Feestjes waren het. Ik hoop nog lang mee te fietsen.
Met hartelijke groet,
Ien

16-9-2018 Anneke fietst in de omgeving van Wijk bij Duurstede
Anneke heeft voor zondag 16 september een mooie tocht van 40 en 60 km uitgezet rond
Driebergen, met halverwege koffie en appeltaart in Wijk bij Duurstede.
We starten en eindigen bij Klein Zwitserland, Traay 295 in Driebergen.
Parkeren is daar gratis en er is genoeg ruimte.
Verzamelen: Tussen 11.00 en 11.30 uur
Bereikbaarheid: Per trein. Je kan via knooppunten 79 (op
kruispunt bij pannenkoekhuis Princenhof Hoofdstraat 1), 96, 16 en 4, in
totaal 4,2 km, naar Klein Zwitserland fietsen, prachtig stukje trouwens.
Er is gereserveerd voor eten, 16.30 is de enige mogelijkheid nog.”
Anneke wil graag op tijd weten wie na afloop blijft eten bij Klein Zwitserland en in verband met Koffie en Appeltaart in Wijk bij Duurstede. (stuurloosfietsvrouwen@gmail.com en wie van plan is om mee te fietsen. Het weer is vast zonnig.
Vrouwenfietsclub Stuurloos, Marjolein en Saskia

14-10-2018 Angela neemt ons mee vanuit Arnhem langs de Rijn, door bos met een paar heuveltjes

Zondag 14 oktober a.s. is de laatste fietstocht van Stuurloos van dit seizoen. Deze keer heeft Angela een 40 km en 60 km tocht uitgezet rond Arnhem.
Route informatie: 
De 40 km tocht gaat afwisselend langs water Rijn, bos en heide. Op de helft van tocht is Restaurant Juf Tok, die open is. Omgeving Arnhem is heuvelachtig. Deze tocht kent 2 kleine heuvels en op het laatst 1 hoge. Je kunt dan wel bij Theeschenkerij Mariendaal uitrusten, genieten en iets lekkers nemen.
– De 60 km tocht is ten zuid-oosten van Arnhem. Veel langs water, zelfs fietsen we daar waar de Rijn echt Nederland binnen komt! We komen genoeg eet- en drink plekken tegen, zowel restaurants als in de natuur. Zorg voor klein geld in verband met het pontje! 
Verzamelen: Tussen 11.00 en 11.30 uur bij Angela, Pompstraat 32, 6813 DL Arnhem.
Vertrek: 12.00 uur 
Reisinformatie met OV: Als je met de trein aankomt op Arnhem Centraal, neem dan na uitstappen uitgang Sonsbeekzijde. Vervolgens Amsterdamseweg omhoog of via de Noordelijke Parallelweg langs het spoor. Het is 5 min fietsen.
Parkeren: Kom je met de auto, dan kan je deze NIET parkeren in de Pompstraat zelf, maar wel betaalvrij in de wijk. De Veluwestraat of Noordelijke Parallelweg zijn geschikt, maar om een plekje te vinden moet je vaak even zoeken.
Eten na afloop: Als er veel vrouwen zijn die willen eten na terugkomst, dan kan dat heel goed in de stad, bij Dadawan.  Hebben we een handje vol vrouwen, dan kan het om de hoek, bij Sub Urban Chef eten of halen. Beiden zijn niet erg duur.
Tot slot: Angela wil graag weten hoeveel vrouwen er ongeveer komen in verband met drinken, cake, stoelen, dus meld je aan bij Stuurloos als je mee wilt fietsen.  
Alvast bedankt maar weer!
Marjolein en Saskia
Vrouwen Fietsclub stuurloosfietsvrouwen@gmail.com