Route met wandelspeldje

Bestellen route en wandelspeldje

Dames die één van de damespaden willen bewandelen krijgen bij de routebeschrijving ook het provinciale wandelspeldje. Ook zonder te wandelen is het speldje verkrijgbaar als sympathiespeldje en de wandelroute met de Spraakmakende Vrouwen uit de provincie is leuk om te lezen. 

De routebeschrijving en het wandelspeldje zijn te bestellen door € 5,00 over te maken op
NL56INGB 0009520144 t.n.v. Damespad.nl te Hoorn o.v.v. de gewenste provincie.
PS Vergeet vooral niet je naam en adres te vermelden, want de bank geeft je adres niet door! 

Graag ook een emailtje naar info@damespad.nl voor een spoedige verzending.
Bedankt en veel wandelplezier. 

RITA

De Damespadspeldjes

Er loopt een Damespad door Nederland. In alle provincies van Nederland ligt een Damespad en daar hoort een eigen uniek  wandelspeldje bij.

Noord-Holland

Het speldje Noord-Holland is goudkleurig met de kleuren blauw en rozerood. Het pijltje verwijst naar het vrouwenteken en duidt aan: 
Hier ben ik en Ik stem roze. (uitverkocht) Bij bestellen van het Damespad NH worden de zilveren wandelschoentjes geleverd. Zie Amsterdam

Noord-Holland  

Amsterdam in 50 stappen (2012). Wandelroute door de binnenstad van Amsterdam langs markante punten die in het lesbische leven een rol hebben gespeeld. In 50 stappen wordt een beeld gegeven van de plekken die toen en nu een rol spelen in het uitgaansleven van vrouwen. Een stukje vrouwengeschiedenis in Amsterdam.
Zilveren wandelschoenen in een roze wereld 

 

Drenthe

In het zilverkleurige speldje met de kleuren geel en paars van Drenthe, staat de letter D, van Dames, Damespad en Drenthe.

 

Zeeland

De Z van Zee, Zon en Zeeuwse meisjes. Een blauwe lucht, gele duinen, gevat in de stralen van de zon. Dat kan alleen maar Zeeland zijn.

 

Brabant

De schoentjes zijn rood met wit geblokt, de kleuren van het Brabants Bontje. De hakjes in goud vormen de B van Brabant. Twee Brabantse stappers in de Bonte natuur.

Limburg

De kleuren goudgeel en blauw verwijzen naar de Limburgse vlag. De glooiende horizon verbeeldt het heuvellandschap. Onze wandelbenen zijn roze en LL staat voor Lesbische Liefde in Limburg.

Zuid-Holland

Een roze kroon – met een knipoog naar koninklijk Den Haag.

 

Gelderland

Het roze vrouwenteken staat centraal.De groene boomvorm verwijst naar de bossen op de gele zandgrond. De kleur oranje verwijst naar de verbinding met het Koninklijk Huis.

 

 

Groningen

Het Groninger wandelspeldje is een speldje met een knipoog. De Groningse vlag wordt gedragen door twee roze wandelvoeten. De roze rondingen die boven de vlag uitsteken blijken verschillend te kunnen worden geïnterpreteerd…sommigen zien er twee oogjes in, anderen ….

Friesland

De kleuren van het Damespadspeldje Friesland zijn roze, wit en blauw.  Het roze pompeblêd is omringd door het blauw van  water en lucht. De witte achtergrond symboliseert onze vrijheid.

 

Overijssel
De bovenkant van het driekantige speldje zijn de kleuren van de vlag van Overijssel met als belangrijkste kenmerk de golvende IJssel. De basis is de roze grond waarop wij staan. De goudkleurige rand geeft het Overijsselse speldje een extra glans (UITVERKOCHT)

Flevoland              

Het ontwerp is kenmerkend voor Flevoland: dijken, water en land. Het blauw aan de linkerkant van het speldje staat symbool voor het water waarmee de polders zijn omgeven. Het groen aan de rechterkant zijn de strakke kavels van het polderland. Over de roze F van Flevoland wandel je de natuur in van dit bijzonder stukje Nederland. (Rolstoelvriendelijk!)

speldje Damespad Utrecht
Utrecht
Het icoon van de stad Utrecht, de Utrechtse Dom, maar wel een heel bijzondere. Een Roze Dom in meerdere tinten roze, tegen de achtergrond van de rood/witte kleuren van de stad Utrecht.

 

Regenboogdasjes  
Leuk om te hebben, goed om te geven, grappig om te dragen. UITVERKOCHT  

Hier word je vrolijk van!