21 augustus 2022 Wandeling Damespad Groningen

Lees hier het verslag
Impressie van een prachtige dag


Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Damespad Groningen en ter nagedachtenis aan Rita Zwaan – de vorig jaar overleden initiatiefneemster van de Damespaden in Nederland – organiseert Damespad Groningen op zondag 21 augustus na jaren weer een damespadwandeling voor lesbische vrouwen.

De wandeling wordt gehouden in het mooie Westerwolde (Zuid Oost Groningen). De lengte is naar keuze, 3, 7, 10 of 15 km. We verzamelen tussen 10.30 en 11.00 uur op het terras van Gasterij Natuurlijk Smeerling, Smeerling 15, 9591 TX Onstwedde. Rond 11.30 uur gaan we van start.

Vrouwen kunnen in de directe omgeving van de Gasterij kamperen, bijvoorbeeld op de Camping Boerenbont, Venneweg 4, 9541 XN Vlagtwedde. www.campingboerenbont.nl

Ook kan er gekampeerd of gebruik gemaakt worden van de B&B op de plek waar ons Damespad 10 jaar geleden feestelijk werd geopend: Boerderij De Diek’n, Dijkumerweg 2, 9914 TH Zeerijp. Met de auto is het vandaar ongeveer 45 minuten rijden naar de startplaats van de wandeling. Bij De Diek’n beraadt men zich nog op de mogelijkheid om dat weekend een vrouwenfeest te organiseren. Houdt daarvoor de website in de gaten of informeer bij de Diek’n www.dediekn.nl/contact

We hopen vrouwen uit het hele land welkom te heten voor gezellige, hernieuwde ontmoetingen en een mooie wandeling, waarbij herinneringen worden opgehaald en stil wordt gestaan bij het leven van Rita Zwaan en bij wat zij heeft betekend voor de emancipatie van lesbische en biseksuele vrouwen.

Deelname aan de wandeling is gratis. Consumpties zijn op eigen kosten. Het is prettig als je jezelf even aanmeldt en daarbij aangeeft of je na afloop van de wandeling mee wilt “eten wat de pot schaft” (al dan niet vegearisch).

Voor aanmelding en aanvullende informatie mail naar Marjet Bos bosvrouw@xs4all.nl Degenen die zich hebben aangemeld krijgen begin augustus een bericht met de laatste informatie.