Opening 2001

De voorbereidingen

Voorbereidingsgroep: NamensGroep 7152 NHN:  Nel van Metelen, Wil van Amerongen en Rita Zwaan. Namens hoofdbestuur Groep 7152  Adrienne Nijssen. 

Er loopt een Damespad door Nederland……

april 2001 De plannen om het Damespad officieel te openen worden doorgesproken. De locatie is de Eilandspolder geworden in NH.  De wandeling in de Rijp is gemaakt in samenwerking met  de wandelgroep 7152 NHN. De officiële openingshandeling zal bij de kleine haven in de Rijp plaatsvinden. Datum: Zondag 23 juli 2001. We vinden zowaar een roze heggeschaar om het lint door te knippen.

Affiche opening damespad26 juni 2001

In Noord-Holland loopt een Damespad ……………..

Officiële opening in De Rijp N.H. van het Damespad

op zondag 22 juli 2001

 

Damespad Noord-Holland 2001 gaat in De Rijp van start

Het welkom is op het zonnige terras van Oudejans in De Rijp. Vanwege de publicitet hadden we niet veel vrouwen verwacht. Dat bleek heel erg mee te vallen. Het is heerlijk wandelweer.

 

Een reportageploeg van RTV NH (Regionet NH) was ook aanwezig en maakte een mooi document voor later.   

 

 

 

Welkomstwoord uitgesproken bij de opening van het eerste Damespad door Rita Zwaan, initiatiefneemster van het Damespad. 

Beste mensen, lieve bekende of onbekende wandelvrouwen. Geachte pers.
Van harte welkom op deze bijzondere dag op 22 juli 2001. Ik ben blij dat ik zoveel wandelvrouwen zie om gezamenlijk getuige te zijn van de start van het Damespad en zoveel wandelschoenen zie om het pad in te lopen. Maar laat ik niet op de dingen vooruit lopen, want zover is het nog niet. Wij lopen straks gezamenlijk naar het startpunt, waar een hoge dame, Adriënne Nijssen van het hoofdbestuur Groep 7152 het officiële startsein zal geven voor deze pittige wandeling. Lees verder

Welkomstwoord Rita Zwaan 21 juli 2001

Op het Oostdijkje vindt de openingsplechtigheid plaats. De weg mocht niet worden afgesloten dus het door te knippen lint hangt hoog. Te hoog? Met hulp en trap van een aardige aanwonende lukt het Adrienne het lint door te knippen.  

Foto: Olaf Kraak ANP

Openingsspeech door Adrienne Nijssen bij de haven van De Rijp

Lieve vrouwen,

Waar denk ik aan als ik het woord Damespad hoor? Er schieten dan verschillende gedachten en gevoelens door mij heen. Ik zie bijvoorbeeld slenterende vrouwen in lange jurken met parasols. Ik hoor: “De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas.” Ik ruik voorjaarsgroen, voel najaarsstormen, zie weidse landschappen. Ik heb ook wel een beetje stoute associaties: damespad en damesliefde. Maar vooral komt een liedje van Jasperina de Jong bovendrijven: “Geen Kareltjes en geen Wimpies, we stappen in onze gympies, van je pingele, pong. Ja, Jo met de banjo, Mien met de mandoline, Kaatje met haar mondharmonicaatje en Truitje met haar luitje, ze hadden het al vroeg begrepen. Dames aller landen verenigt u in wandelgroepen. Lees verder  
Speech DP De Rijp Adrienne 21 juli01

 

Het Damespad NH is een polderwandeling. Hollandser kan het bijna niet: De dijk, het water, de molen, de wind en de wolken. Genieten langs de waterkant en na een uurtje even pauze op een heerlijk terrasje in Groot Schermer..

Ook de pers liep een stukje mee. Anita van der Hulst Radio 1 VARA t.b.v. het programma De ochtenden. De volgende dag stond in alle kranten welk een historische gebeurtenis in De Rijp had plaatsgevonden. 

De Rijp heeft ongelooflijk veel terrasjes langs het water. Geen zin meer om verder te wandelen? Welnu leg je hengeltje uit bij Café De Vriendschap in Driehuizen. Voor Gerda Dijkstra van vrouwenvisclub De Griet is het wandelen niet echt haar ding maar zij houdt wel van vrouwen en  gezelligheid. Zij gaat een uurtje vissen en laat de andere wandelaars met plezier het rondje Driehuizen zonder haar bewandelen.  

Tot slot

We eindigen op het terras van Oudejans. Moe maar voldaan genieten we van een heerlijke maaltijd. Wij hopen dat er nog vele Damespaden zullen volgen, maar het Damespad NH in de Rijp staat als een huis. 

Op een damespad loop je nooit alleen!