2005 Damespad Zeeland

Een fotoverslag van het feestelijke weekend ter gelegenheid van het 1-jarig bestaan van het Damespad Zeeland op 18/19 september 2005.
Anke en Jeanne zijn de organisatoren van het feestelijke weekend ter gelegenheid van het 1-jarig bestaan van het Damespad Zeeland. Rita van het Damespad.nl helpt een handje mee.

Vrouwenkampeerweekend 

Veel vrouwen hebben er een heel weekendje Zeeland van gemaakt. Het weer zat vrijdagavond niet mee voor het echte campinggevoel. Maar gelukkig was er iemand die een bungalowtje had gehuurd op het terrein zodat we met z’n allen een warme avond hadden. Met een echte oven onder handbereik kwamen er heerlijke Pizza’s op tafel.

De vrije zaterdag

Omroep Zeeland: De zaterdag begint met een stukje PR in de prachtige studio van Omroep Zeeland. Anke en Rita krijgen de gelegenheid om te vertellen over het Damespad in het algemeen en het Zeeuwse Damespad in het bijzonder.

Vrolijk Domburg

Het weer is gelukkig weer opgeknapt. In Domburg zijn veel galeries en musea. De feestcommissie Damespad Zeeland heeft een leuke route samengesteld door kunstzinnig Domburg. Zowel op zaterdag als op zondag kon de route gewandeld worden. Toevallig is er dit weekend ook een jazzfestival in Domburg. Dat betekent veel vrolijkheid in de straten en op de terrassen.

Loverendale

Op het biologisch dynamische bedrijf Terlinde is ook een camping/restaurant gevestigd. Omdat Marie Tak van Poortvliet hiervan de grondlegger bleek te zijn willen we graag kennismaken met Terlinde. Het restaurant is een bezoekje waard en het eten is puur genieten

Feestavond COC Middelburg

Samen met het COC heeft het Damespad Zeeland op de zaterdagavond een gezellige bijeenkomst georganiseerd in het COC te Middelburg met een optreden van het  Rotterdams Smartlappenkoor

De Sanseveria’s

Zingen met passie
Het optreden van de Sanseveria’s is een geweldig succes. Met tranen in de ogen en een een snik in de stem zingen we de refreinen mee: Over de vrouw die naar iedere vrouw lonkte en Truitje met haar luitje was er ook bij. We stonden nog even stil bij onze armoedige afkomst Het stijfselkissie. Het tragische lied:  Diep in mijn hart kan ik niet boos zijn op jou kwam rechtstreeks uit ons hart. Het liep helaas verkeerd af met de geliefden en met verve Verscheurden we haar foto. Maar toen kwamen die Twee lichtblauwe ogen die mij eeuwig trouw zweerden. Die twee lichtblauwe ogen kwamen van een mooie grijze vrouw. 
Zeeuws Damespadlied.

Tot slot als onbetwist hoogtepunt van de avond word een speciaal voor het Damespad Zeeland gemaakt lied gezongen. Dit wordt zo teder en gevoelig gezongen dat we op slag de liefde voelen stromen. Een topper die we graag aan iedereen willen doorgeven.

 

 

Wandelen in Zeeland (Op de wijs van ‘Zomer in Zeeland)

Wandelen in Zeeland, wat struinen langs duinzand
Ontbloot je hart, laat je verleiden
Vrouwen, verzamel, hou op met gestamel
En volg ons langs, de blonde duinen

Mee langs de kaaien, waar vlaggetjes zwaaien
Met Zeeuwse vrouwen als trotse pauwen
Zie hoe de zon zingt, in het zilte water
En volg ons, volg ons en loop met ons…

Mee langs de stranden, naar zoekende handen
De zon verwarmt, op zachte stranden
Waar eens het water het land overstroomde
Daar vindt je mij, ontbloot in zonlicht.

Damespadvrouwen, die van natuur houwen
En van lange tochten, langs haarspeldbochten
Urenlang struinen, lang goudblonde duinen
En volg ons, volg ons en loop met ons

Mee langs de dorpen, door eeuwen ontworpen
Waar liefde bloeit en hartstocht groeide
Zie hoe het water, met al zo’n geklater
Je ziel ontvouwt, bij vol vertrouwen

Geloof in de liefde, die eens zal verbinden
En laat je maar leiden, door zwoele lippen
Geef mij je hand weer, laat mij je verleiden
En volg ons, volg ons en wandel maar mee.

Zondag: wandelen en fietsen

Welkom in het Groentje

 

Wat had het die nacht geregend! Nu leken de weergodinnen ons welgezind te zijn, het was zowaar droog. We telden 31 vrouwen die bij elkaar kwamen om te wandelen, te fietsen, of de kunstroute te lopen. Gezellige meiden, sterke verhalen en leuke ontmoetingen. De sfeer zat er meteen in. Anke heet iedereen welkom namens de commissie Damespad Zeeland en legt de gang van zaken uit. 

 

 

 

Wandelen op het Damespad Zeeland 

De wandeling gaat door het oude bosgebied De Manteling. Hierin werd in W.O. II veel gevochten. Er zijn nog resten van deze gebeurtenissen aanwezig.

Kunst onderweg

Er is Kunst onderweg:  Kunstenares Adri A.C. de fluiter verpakte een groot aantal bomen tot vurige vlammen. De rood-zwarte band refereert aan droevige gebeurtenissen.  De levenslust van de vlam en de energie van het bos heeft veel sporen overwoekert. Kunstenares Teja van Hoften schermde een stukje bos af: Verborgen lanen. 

 

 

 

 

 

 

Even pauze.
Lunchen op een geweldig terras met prachtig uitzicht. De terraszitters: 4 vrouwen vinden het welletjes en blijven op het terras achter. De volhouders: Het pad gaat om het natuurgebied de Manteling heen. Jammer dat we er niet in kunnen. We zien wel een paar reeën in de verte. Dat voelt spannend. De bramen zijn rijp en dat is lekker. Eindelijk buigt het pad naar het strand. Dit is het omkeerpunt van de Zeeuwse Damespadwandeling.

Kustlijn:  Het is vloed en dat betekent af en toe lopen door het mulle zand. Dat werd nog een pittige wandeling.  Het is lekker weer. Dat is genieten. De schoenen gaan uit en de broekspijpen worden afgeritst.  De vuurtoren van Domburg is nog ver. Maar voordat we aan het laatste stukje beginnen nog even moed verzamelen in een lekker strandtentje. Is het glas halfvol of half leeg?

Tot slot Nehelennia verwacht ons.  Tijd voor een drankje of twee of drie en daarna lekker eten. Maar ook afscheid nemen van vrouwen van ver en van dichtbij. Anke en Jeanne van het Damespad Zeeland en Rita van Damespad.nl worden van harte bedankt voor hun inzet. 
Tot volgend jaar en wet thuis. 

Op een Damespad wandel je nooit alleen