2019 Kampeerweekend Zeeland

 

Vrouwenkampeerweekend

13 – 15 sept. Laatste kampeerweekend Damespad Zeeland. Start van het weekend op vrijdagmiddag om 17 uur met Happy Hour bij het huisje op Camping Oba’s Hofje, Kalfhoekseweg 2, 4356 RK  Oostkapelle. Reserveren: Oba’s Hofje. Zie : www.obashofje.nl

Kamperen op Oba’s Hofje. Met de tent, caravan of in het campinghuisje.  Er zijn 8 kampeerders en 9 dames die logeren in het bungalowtje op de camping. Altijd leuk, altijd gezellig. 

Happy Hour

Kennismaken en bijpraten met nieuwe mensen en met “oude” bekenden. In het avondzonnetje de dingen des levens doornemen. Hoe mooi is dat? 

 

Afscheidscadeau voor Rita 

Marleen (Damespad Zeeland): Dank voor de mooie jaren die we samen al wandelend hebben doorgemaakt. Dank voor de energie die je aan Damespad Zeeland hebt gegeven. Zonder jou  hadden Ank &  Anke en Sandra & Monique elkaar niet gevonden.  We willen je graag als afscheid een passend cadeau geven:  Een Zeeuws Meisje in Regenboogkledij, als herinnering van de 15 jaren Damespad Zeeland.

Het Diner

De superkoks Marjan en Sandra hebben weer hun uiterste best gedaan. Het lijkt ze gemakkelijk af te gaan een diner te maken voor 18 vrouwen. Gezond en lekker en heel veel uit eigen tuin.  Jammie, jammie. Hulde aan de koks. 

Zaterdag
De zaterdag is vrij te besteden. Een aantal dames besluit om naar Middelburg te gaan en naar de feestelijke opening te gaan van de fotoexpositie van Zeeuwse vrouwen in klederdracht. 

Abdij van Middelburg
Midden in het centrum de stad staat de voormalige abdij gesticht in de 11e eeuw door de Norbertijnen uit Vlaanderen. In de roerige tijden tussen de katholieken en de protestanten eind 16e eeuw kwam de abdij leeg ter staan. De Koorkerk is een deel van de vroegere abdij van Middelburg. De kerk wordt zo genoemd omdat ze bestaat uit het koor van de abdijkerk; de rest van de kerk vormt de Nieuwe Kerk. Tot de Reformatie was de kerk gereserveerd voor de monniken en de Nieuwe Kerk voor parochianen.Vandaag vindt hier de vernissage plaats van het fotoboek Zeeuws Meisje 2019 door Rem van den Bosch. De bijbehorende abdijtoren is overal op Walcheren te zien. Hij heet niet voor niets de Lange Jan.

Gasthuiskerk
De Gasthuiskerk is in 1493 als kapel van het het St. Barbara Gasthuis gebouwd. Sinds 1936 in gebruik door de Christelijk Gereformeerde Kerk: “We zijn orthodox in wat we geloven, maar ontspannen in uiterlijke vormen”. We hoeven ons niet speciaal anders te kleden en nemen een kijkje met onze Regenboogdasjes duidelijk zichtbaar.

Opening Fototentoonstelling Rem van den Bosch “Zeeuws Meisje 2019”

Het fotoproject Zeeuws Meisje 2019 is gebaseerd op artikel 1 uit de grondwet, het gelijkheidsbeginsel. Daarnaast gaat het over doorgeven van Zeeuws erfgoed. Met een team vakmensen, zoals stylisten, juweliers, naaisters en zelfs een klompenmaker wordt de traditionele Walcherse ‘werkse’ dracht verbeeld.  Zo wordt het iconische personage Zeeuws Meisje ingezet als veelkleurig symbool van gelijkheid en hoop.

Afscheidscadeau voor Rita en veel lieve woorden als dank voor de vele jaren Damespad Zeeland.  Rita: Het Zeeuws meisje in Regenboogkledij krijgt een ereplaatsje in mijn woning. Zij is het symbool voor de kleurrijke jaren van het Roze leven in Zeeland die ik hier heb mogen meemaken.  De liefdes die op het Damespad ontstaan zijn,  zijn de kersen op de taart die we samen gebakken hebben.

Afscheid van het zonnige Zeeland. 

Met dank aan de fotografen: Saskia, Sandra, Riek, Marleen, Gerda en Rita