2019 Damespad Zeeland

Wandelen met het Damespad Zeeland

15 september 2019: Damespad Zeeland gaat voor de laatste keer aan de wandel. Gerda en Rita voor de laatste keer op het Damespad Zeeland. Het wordt een mooi afscheid. 

Het Zeeuwse wandelspeldje: Zon, Zee en Zomer maakt het vandaag helemaal waar. 

 

 

 

Dagprogramma

11.30 uur: Verzamelen bij “Strandpaviljoen STRAND90, Strand Domburg 90.
Inschrijven: Kosten € 5, 00 (met zeelandspeldje € 4,00), incl. koffie en thee.  
12.30 uur: Vertrek voor de wandeling
16.30 uur: Borrel en afsluiting bij “Strandpaviljoen STRAND90”
17.30 uur:
Diner Strandpaviljoen Strand90.  
Organisatie: Damespad Zeeland | Damespad Zeeland  www.damespad.nl/zeeland

Damespad Zeeland op Domburg (Walcheren)

15 sept. De laatste wandeldag van het Damespad Zeeland. Het strand in Domburg had vandaag alles: Zon, Wind, Zee en Zomerse temperaturen. Ruim twintig vrouwen met wandelschoenen zijn er klaar voor. Het werd een ongelooflijk mooie dag. Vele oude bekenden maar ook nieuwe wandelaarsters. Het gevoel bekroop ons allemaal dat we dit gewoon niet moeten opgeven…?!

Welkom door Sandra

De gratis parkeerplekken in Domburg blijken deze mooie zomerse zondagmorgen al om 11 uur volledig bezet te zijn. Dat wordt heel veel rondjes rijden. Een plotselinge tegenvaller voor de organisatie.  Dat wordt wachten en foto’tjes maken en nog maar eens een praatje hier en een praatje daar. Maar uiteindelijk komen ze er aangehold en kan de inschrijving beginnen. Sandra heet ons allen welkom op deze bijzondere wandeldag.

 

 

Afscheid Damespad Zeeland door Rita Zwaan (Stichting Damespad.nl)

Het is raar om na het welkom meteen met een afscheidsspeech te komen. Omdat we zoals gebruikelijk uitwaaieren over de dag en niet allemaal blijven eten wil ik graag even het woord nemen op deze laatste wandeldag van het Damespad Zeeland.
We zijn 15 jaar met elkaar opgetrokken. Sinds 2004 heeft Zeeland een Damespad.  In steeds wisselende samenstelling maar met een vaste kern hebben we Walcheren bewandeld. Er zijn mooie liefdes ontstaan, verdrietige dingen gebeurd, maar vooral onvergetelijke vriendschappen gegroeid. Sommigen aanwezigen van toen zijn nog steeds actief. Een van de vrouwen van het eerste uur van Damespad Zeeland is Anke. Hier ook aanwezig. Hoe mooi is het te horen dat zij haar lief op het Damespad heeft gevonden en op de achtergrond nog altijd actief is? Dankjewel Anke voor je inzet. Vandaag gaat het Damespad Zeeland met pensioen. Wat mooi is het,  dat we kunnen terug zien op een initiatief dat in Zeeland niet alleen veel sportieve vrouwen maar zelfs een hele wandelgroep heeft nagelaten:  De Zeeuwse Wandelwuven.
Na Anke heeft Sandra het wandelstokje overgenomen, samen met Marleen. Al 10 jaar lang zijn  zij de drijvende krachten  achter het Damespad Zeeland en de kooksterren van het  Vrouwenkampeerweekend.  Zij hebben het Damespad Zeeland vele jaren tot en met vandaag georganiseerd en vorm gegeven. Applaus voor deze stoere dames. Vandaag nemen we afscheid van het Damespad Zeeland. Jullie stoppen er mee en de stichting Damespad gaat in 2020 met pensioen. Wij  laten onze dank voor jullie inzet met genoegen vergezeld gaan van een gevulde Regenboog Goodiebag. Dank voor alles wat jullie gedaan hebben om Zeeland een beetje meer roze te  kleuren. Het ga jullie goed.
Rita Zwaan 

 

De wandeling

Coby heeft de getijden bestudeerd en besloten dat we vandaag over het strand beginnen. We zullen via het natuurgebied de Manteling terug lopen. 

Strand, natuur en cultuur

Het Damespad Zeeland is behalve een strandwandeling ook een prachtige wandeling door het natuurgebied de Manteling met zicht op het 13e eeuws Kasteel Westhove kompleet met torens en een slotgracht. De uitnodiging voor een bezoekje aan het Terra Maris museum in Oostkapelle laten we liggen maar we genieten wel van een drankje op het terras met onze eigen verhalen.

 

Happy Hour

Na het supergezellige Happy Hour bij Strand 90 is voor sommige de tijd aangebroken te vertrekken. Nee Jetty gaat niet per fiets naar de Achterhoek. We zwaaien haar uit en hopen elkaar nog weer eens ergens te ontmoeten. 

 

 

 

 

 

Met 19 andere dames genieten we van een heerlijke maaltijdsalade met zout uit Ibiza. Dat geeft ons allen een verrukkelijk vakantiegevoel. En als dan ook de kas klopt mogen we genieten van een spectaculaire zonsondergang.

 

Afscheid Rita: 
Lieve dames van het Damespad Zeeland. Het is mooi geweest. Jullie hebben mij onvergetelijke jaren gegeven. Mijn afscheidscadeau is een portret van een Zeeuws meisje in een Regenboogoutfit. Hoe mooi is dat. Zij verdient een ereplekje in mijn huis. Onze wegen scheiden hier, maar ik neem jullie mee in mijn hart.  Het ga jullie goed. 

RITA