2015 Damespad Zeeland

 

Logo-Zeeland

19 en 20 september 2015

Wandelen in Westkapelle met het Damespad Zeeland

&

Vrouwenkampeerweekend

Zeeland is ver weg voor menigeen. Het leuke is dat we daarom met elkaar er een heel weekend van gaan maken. We openen het kampeerweekend op vrijdag 18 september met een borrel om 17.00 uur bij het Campinghuisje. Je kan je dan ook opgeven als je zaterdagavond mee wilt eten. Marleen en Sandra koken op zaterdag. Dat kunnen ze heel erg goed!  Dit weekend is het ook Jazz-festival in het nabij gelegen Domburg en op zaterdag  is er Sjeeske rijden met ringsteken in Zoutelande. Dus van alles te doen. Je kunt het hele weekend kamperen op Oba’s Hofje,
Contactpersoon Damespad Zeeland: Sandra.

CA00

 

18 september Regen, regen, regen maar af en toe een beetje zon

Het regende in Zeeland en niet zo weinig ook. Het heeft zo hard geregend dat de camping Oba’s Hofje blank staat en het water op de Zeeuwse klei geen kant op kan. Dat wordt soppen over het grasveld. Helemaal achterin is het iets hoger en kunnen maximaal drie tentjes worden opgezet. De caravannetjes krijgen een plekje op de parkeerplek. De andere kampeerders hebben een B&B in de buurt gezocht.

Wie er kwamen

Ca05a

Ondanks de wateroverlast genieten 18 dames en hondje Eloni van het kampeerweekend. Zelfs de kippen hebben last van hoog water. De zonnebloemen doen net of er niets aan de hand is. De dames die een plekje hebben gevonden in het campinghuisje houden droge voeten. Het Happy Hour voor het campinghuisje is zoals altijd een warm welkom. Het is zowaar droog met een aarzelend zonnetje. Rita en Gerda hebben onderweg pech met hun auto en caravan gekregen. Met behulp van de ANWB arriveren zij vrijdagavond laat toch nog op Oba’s hofje. Onze kokkin en vaste deelnemer Marleen kan vanwege persoonlijke reden dit weekend helaas niet aanwezig zijn.

 

Zeeuwse maaltijd

De Zeeuwse Wuvenwandelgroep kookt voor ons. Nu Marleen er niet bij is heeft Sandra hulp gekregen van haar wandelvriendinnen. Goed en lekker. Van je vriendinnen moet je het hebben.

IMG_9480Boerin zocht Vrouw maar vond haar niet.

Het verhaal van de Zeeuwse boerin Bertie die meedeed aan het Programma Boer zoekt Vrouw heeft voor zover wij weten geen Happy End gekregen. Jammer want we hadden Boerin Bertie met haar nieuwe geliefde graag willen verwelkomen.

 

 

 

20 september Westkapelle Damespad Zeeland

Een mooie rondwandeling over West-Walcheren.

Welkom met koffie/thee: Brasserie de Tijd, Markt 91 te Westkapelle vanaf 11.00 uur. Om 12 uur start de wandeling. Honden:Toegestaan.
Toelichting: Rondwandeling van Westkapelle naar Zoutelande. We lopen via het binnenland en de kreken heen en gaan door de duinen en langs het strand terug. Lengte: De route is 18 km,  maar is ook in te korten op meerdere plekken.
Meer info bij Damespad Zeeland bij Marleen en Sandra. Email: damespadzeeland@kpnmail.nl

Welkom

Het weer is vandaag zoals we gewend zijn in Zeeland: Zonnig met een fris windje. Sandra en Mieke verwelkomen 24 vrouwen vandaag. Oude bekende en nieuwe dames. Sandra heet iedereen van harte welkom en wenst ons een heerlijke wandeldag toe. We beginnen met een vleugje geschiedenis.

DPZ04 DPZ03 DPZ02 DPZ01 DPZ00

Tijd voor vertrek. Niet iedereen wandelt mee. Gerda trekt haar eigen plan.

DPZ05

Het polderhuis als museum

Onderaan de stoere zeedijk in Westkapelle staat het Polderhuis. Het museum neemt je mee in de roerige geschiedenis van Westkapelle en Walcheren. Ter wille van de bevrijding van Walcheren in WOII werd op 29 oktober 1944 de dijk door de geallieerde troepen vernietigd en kwam Walcheren onder water te staan. Het water als wapen. In de tuin van het Dijk- en Oorlogsmuseum staat een gerestaureerd Landingsvaartuig welke bij de landingen door de Engelsen in Westkapelle gebruikt zijn. De angst bekruipt ons als we zien hoe opgepakt de “jongens” zaten.

 

Het originele Landingsvaartuig en de Liberty Bridge

Op 23 juli 2010  is de Liberty brug onder grote belangstelling officieel in gebruik genomen. De Liberty Bridge gedenkt en herdenkt, verbindt en verenigt. Op de Liberty Bridge staan veel naamplaatjes van mensen die een bijdrage hebben geleverd aan de Liberty Bridge.  Op een van de bankjes bij de stenen staan de namen van de gesneuvelden.

 

Kreken

De wandeling gaat langs de kreken achter de duinen. Een prachtig wandelgebied. De kreek die overgebleven is van de doorbraak in 1944 is nu een mooie fiets-wandelroute geworden.

 Een monument voor Charley Toorop

DPZ10

 

De schilderes Charley Toorop woonde en werkte geruime tijd op Walcheren. Charley Toorop had de gewoonte om op deze plek iedere dag te gaan zwemmen. Het Charley Toorop monument op de dijk herinnert de Zeeuwse burgerij dat zij dit immer kledingloos deed.

 

 

 

 

Bramentijd

Bramen, heel veel zoete bramen en Mieke heeft duidelijk sjans. Op het veerpontje houden we de voeten niet allemaal droog en zeker niet toen de laatste viervoeter er ook nog bij wilde.

De Walcherse Vliedbergen.

Op een vliedberg werd een simpel onderkomen gebouwd dat bescherming moest bieden tegen het rijzende water. Ook vee vond er regelmatig een veilig heenkomen. In de twaalfde, dertiende eeuw werden er ruim zestig vliedbergen geteld op Walcheren. In de jaren vijftig van de vorige eeuw zijn veel vliedbergen verdwenen door de ruilverkaveling. Nu zijn er nog negentien over, die allen onder de bescherming van Natuurmonumenten staan.

Terug naar de kust. De twee hondjes mogen ook even lekker uitrennen. 

Westkapelle

Zijn we allemaal op tijd terug gekomen? Jazeker!

 

 

De hoogste tijd voor een biertje of borrel.

Meiden bedankt

We nemen afscheid van elkaar. Voor de hongerige liefhebbers onder ons wacht tot besluit nog een heerlijk diner. De vrouwen van het Damespad Zeeland hebben met hulp van de Zeeuwse Wuven voor ons weer een mooie dag bereid. Dank je wel Sandra en Mieke en Zeeuwse Wuven we komen graag volgend jaar weer terug.

DPZ25

op een damespad wandel je nooit alleen