Het Damespad Brabant viert haar 2e verjaardag

Een boeiende wandeling door het Brabantse land!

Zondag 18 april 2010 om 11 uur
Beginpunt is achter de kerk bij Brasserie Klooster van Alphen
Heuvelstraat 3, 5131 AP Alphen-Chaam (Noord-Brabant)
Vanaf 10 uur zaal open voor koffie en ontvangst, inschrijving en route (entree є 5)
12 uur gaan we gezamenlijk het pad wandelen
Na afloop slotborrel en voor wie mee wil eten is er in het Klooster van Alphen een speciaal Damespad-menu

Alphen, zondag 18 april, 10.30 uur. Antoinet en Monique zijn er klaar voor. Leny is de eerste deelnemer van vandaag. Er zullen nog 23 vrouwen volgen. Het weer is fris, maar zonnig. Het heeft zelfs vannacht een graadje gevroren. Prima fiets- en wandelweer.

De fietstocht is georganiseerd door Stuurloos en werd voorbereid door Ien en Macky. Vandaag is er keuze uit maar liefst 3 afstanden. Ien geeft uitleg.
Monique en Joke hebben aan de wieg van het Damespad in Brabant gestaan en wandelen gezellig weer mee. Antoinet heeft de route iets gewijzigd. We starten vandaag bij ‘t Hoekske. De afstand is ca 15 km. Het is een koud voorjaar geweest. De natuur is duidelijk minder ver dan in de vorige jaren.

IJsjespauze voor de fietsers. Ien: “Eerst fietsten we over het Brabantse platteland tot aan een vogelkijkhut, waar Marion een prijs uitloofde (een heerlijke zelfgebakken appeltaart, waar ze ons ook tijdens de vorige fietstocht op getrakteerd had) voor degene die het eerst 8 soorten vogels zag en kon benoemen. Dat leek Ien een makkie. In gedachten zag ze zich al zo’n lekkere taart oppeuzelen. Maar helaas, zonder verrekijker viel dat toch erg tegen. Ook de anderen lukte het niet. Jammer, jammer, jammer. Intussen arriveerde het tweede groepje en hebben we samen lekker gepicknickt. Van daaruit ging de route langs de Mark, een prachtig meanderend riviertje, waar het wel wat drukker was.”

Koffiepauze voor de wandelaars bij het voormalig Klooster Nieuwkerk

Het Klooster Nieuwkerk’ is gelegen op het landgoed Nieuwkerk, dat eigendom is van de Belgische familie Jambline de Meux. In de schitterende omgeving van Goirle had het klooster tot voor acht jaar geleden een religieuze bestemming.In 1997 vestigde Julia Stolte en haar gezin zich in het klooster
en groeide er langzaam het idee om in deze schitterende en inspirerende omgeving een centrum op te zetten voor bewustzijnsontwikkeling en bezinning. In mei 2005 is Julia gestart met de verbouwing en aanpassingen om haar droom te verwezenlijken. De realisatie van dit grote bouwproject is ten einde en werd afgesloten met een grandioze openingsdag op 18 juni 2006

Julia heet ons welkom op haar landgoed. De appeltaart smaakt meer dan heerlijk. Julia vertelt met passie over haar klooster.

Ien: “Uiteindelijk kwamen we toch bij de Fazanterie in Ulvenhout, waar de andere groepjes al een tafel voor ons op het terras hadden gereserveerd. Door de bossen fietsten we terug naar het ‘Klooster’ waar iedereen alweer in het zonnetje zat te borrelen. De meesten van ons kregen daar ook een lekkere maaltijd met een voor- ‘f een nagerecht. Lizette zat naast me en had natuurlijk gekozen voor het nagerecht: ijs! En niet ”n, maar twee porties. Plus nog de slagroom van verschillende borden. Toch is ze heelhuids thuis gekomen, want de bijbehorende foto’s heeft zij gemaakt en ons toegezonden”.

De verjaardag van het Damespad Brabant zit er weer op. We kunnen terugzien op een geweldige dag.

Rita: ‘Graag een warm applaus voor de commissie Damespad Brabant Antoinet en Monique en voor de fietsclub Stuurloos Ien en Macky. Dank zij hun goede voorbereiding is de dag vlekkeloos verlopen’.

Met dank aan de fotografen: Lizette, Gerda en Rita

Tot volgend jaar in het Brabantse land.