Damespad Brabant Voorbereidingen

Waar zal het Damespad Brabant gaan lopen? Joke, Antoinet, en Annemiek buigen zich over de mogelijkheden. Gaat het lukken? Spannend.
Het plein met het oude klooster is nu nog leeg. Dit moet het bruisend hart worden van de opening van het Damespad Brabant op 20 april 2008. De muziektent staat er wat kaaltjes bij maar daar zullen de roze klanken van Behoorlijk Bekoorlijk ons allemaal in bekoring brengen.

Het is Alphen geworden. Alphen is een typisch katholiek dorpje tussen Tilburg en Baarle Nassau, gedomineerd door kerk en klooster en met een royaal dorpsplein als centraal middelpunt. Een mooie startpunt van het Damespad Brabant. De serre van het klooster ziet er uitnodigend uit om heel veel vrouwen in te begroeten. Na afloop een hapje eten in het klooster is geen enkel probleem. Er staat zelfs een speciaal Damespadmenu op de kaart.

De prachtige natuur is nu nog in wintertooi. De wandeling is een heel gevarieerde wandeling die ons door diverse landschappen voert. Heide, moeras, zand en duinen, maar ook het agrarische landschap zijn aanwezig op het Damespad Brabant.

Zullen we zus of zullen we zo? De commissie zoekt het uit. Zijn er onderweg voldoende interessante dingen te zien? Wij dachten van wel. Ook zo nieuwsgierig naar de spraakmakend Brabantse vrouwen? Ze zijn er.
Zijn er voldoende pauzemomenten onderweg? Voor vandaag in ieder geval wel.
Oude bruggetjes en nieuwe verbindingen. In Brabant kom je het allemaal tegen.