2008 Damespad Brabant Voorbereidingen

Plan van aanpak

Wandelaarster Antoinet Gooren is vast van plan het Damespad Brabant van de grond te krijgen en heeft Joke Dirkxs en Annemiek van Grinsven ook enthousiast voor dit plan weten te krijgen. Samen met Rita Zwaan, stichting Damespad.nl gaat de commissie enthousiast aan de slag. Er moet heel wat achter de schermen geregeld worden voordat het zover is. 

  • Wandelgebied met horeca (Antoinet)
  • Route beschrijving (Annemiek)
  • Advertenties en sponsors (Joke en Rita)
  • Ontwerp Speldje Damespad Brabant (Joke)
  • Spraakmakende vrouwen (Antoinet)
  • Folder en PR (Rita)
  • Organisatie Openingsdag (Allen)

Het is Alphen geworden. Het plein met het oude klooster is nu nog leeg. Dit moet het bruisend hart worden van de opening van het Damespad Brabant op 20 april 2008. De muziektent staat er wat kaaltjes bij maar daar zullen de roze klanken van het dameskoor Behoorlijk Bekoorlijk ons allemaal in bekoring brengen.Alphen

Alphen is een typisch katholiek dorpje tussen Tilburg en Baarle Nassau, gedomineerd door kerk en klooster en met een royaal dorpsplein als centraal middelpunt. Een mooi startpunt van het Damespad Brabant. De serre van het klooster ziet er uitnodigend uit om heel veel vrouwen in te kunnen begroeten. Na afloop een hapje eten in het klooster is geen enkel probleem. De kok belooft zelfs een speciaal Damespadmenu op de kaart te zetten. 

Have the time of your live op het Damespad Brabant

De Route Damespad Brabant 

De prachtige natuur is nu nog in wintertooi. De wandeling is een heel gevarieerde wandeling die ons door diverse landschappen voert. Heide, moeras, zand en duinen, maar ook het agrarische landschap zijn aanwezig op het Damespad Brabant.

De Damespadwandeling is 18 km maar kan worden ingekort tot 15 km.  De Brasserie Het Klooster is de enige horeca in dit gebied, maar er zijn voldoende pauzeplaatsen onderweg. Voor vandaag in ieder geval wel. De Regte Heide kent een rijke geschiedenis die al dateert uit de prehistorie en als je geluk hebt kun je Oranjetipjes zien (Witte dagvlinders met oranje vleugelpunten) .