Ladies Day 2009 in Noord-Scharwoude

Dagprogramma

  • 10.00 uur Inschrijving met koffie / thee in Molengroet.
  • 11.00 uur Welkom en meer informatie over het dagprogramma.
  • 12.00 uur Vertrek in groepjes per activiteit.
  • 17.00 uur Terugkomst en slotborrel bij mooi weer op het terras in Molengroet

Tot slot is er gelegenheid om deel te nemen aan een buitengewoon verleidelijk buffet in Molengroet. Opgave op de dag zelf. De commissie Ladies Day hoopt veel vrouwen van heinde en ver te mogen verwelkomen, maar in het bijzonder de vrouwen uit Noord-Holland.

Commissie Ladies Day NH,
Agatha, Conny,  Greet, Ineke en Rita

Een fotoreportage van grote en kleine gebeurtenissen op het Damespad.

De voorbereidingen

De Commissie Ladies day 2009 maakt zich op voor een sportief dagje. Gisteren is er behoorlijk wat regen gevallen, maar vandaag ziet het er zonnig uit. We duimen dat het droog blijft. Agatha, Conny, Gerda, Greet, Ineke en Rita  zijn er al vroeg bij om het terras in een feestsfeer te brengen.

Rita trekt de stoute schoenen aan.  De gasten mogen komen.
Ontvangst en inschrijving
Ineke proeft of de mergpijpjes op temperatuur zijn. Dat is het geval. Ze mogen door.

Het welkom door Rita en Ineke

Welkom lieve bekende en onbekende vrouwen.
Het thema van Ladies Day 2009 is: Vind je vrouw in Noord-Scharwou.
Dat heeft wel enige uitleg nodig. Noord-Scharwoude is een onbekend dorp in de kop van Noord-Holland dat met het openbaar vervoer niet te bereiken is, maar als je daar de liefde van je leven kunt vinden moet het toch een extra stimulans zijn om toch komen. Jullie zijn gekomen, wandelend, per fiets, soms meegelift of per auto. Goed dat jullie er zijn. Een extra welkom voor de vrouwen van het damespad Zeeland en het damespad Brabant.

Het lied over de vrouw in Noord-Scharwou wil ik jullie niet onthouden. Het schijnt ook nog gezongen te kunnen worden maar de muziek is spoorloos.

Het lied over de vrouw in Noord-Scharwou

Toen ik voor het eerst jou heb gezien
In het land van Noord-Scharwou
Toen ik jou zag, mijn blonde Trien
Dacht ik meteen intiem
Jouw billen en jouwe lieve mond
Jouw borsten fiks en rond
 Een Amsterdamse meisjeszoen
Is zacht en delicaat
Die denken steeds aan haar fatsoen
En of zoiets wel staat
Maar als ik met jou te vrijen zit
Dan kost het me haast een vals gebit
En druk ik jou eens aan mijn vest
Dan ruik ik hooi, dan ruik ik mest
 Dan proef ik uit zo’n zoen van jou
De biggenteelt van Noord-Scharwou
En daarom als ik ooit eens trouw
Dan is het met jou in Noord-Scharwou
(met dank aan D.Witte)

Fietstocht m.m.v. Vrouwenfietsgroep Stuurloos o.l.v. Lisette en Pitti

Pitti en Lisette van de vrouwenfietsgroep Stuurloos hebben een mooie fietsroute uitgezet voor zowel een korte als een lange afstand.

Verslag van de fietstocht Ladies Day 2009
door Lisette.

In week 29 volgde ik elke dag de weersvoorspelling, vooral de weersvoorspelling voor het weekend van 18/19 juli. Het kon toch niet zo zijn dat de fietssterren voor de 3e keer achtereenvolgens in de regen moesten fietsen… Op advies van onze weerkundige werd Ladies Day immers voor de eerste keer georganiseerd vanaf de camping De Molengroet in Noord-Holland.

Zaterdag 18e juli jl. kreeg ik helaas veel afzeggingen vanwege het slechte weer. Ik hield mijn hart vast voor zondag de 19e juli. Tot mijn grote verbazing startten wij zondagochtend met een straffe, harde wind en zon om 11.45 uur aan onze fietstocht met 11 fietsfanaten. Zes vrouwen fietsten de korte tocht, vijf vrouwen de lange tocht. Het was een afwisselende tocht door mooi natuurgebied, de schitterende Schoorlse Duinen – volgens kenners de mooiste duinen in Nederland – richting Bergen aan Zee. De dames van de korte fietstocht genoten bij De Zilte Zoen van hun eerste rustpauze, wachtend op de andere vijf dames. En……… nog steeds scheen de zon. Onze weerkundige keek met een angstige blik naar boven, er verschenen wat wolken, ze voorspelde niet veel goeds. Wat waren we blij dat we het de hele zondag droog hebben gehouden. Voldaan fietsen we ‘s middag rond vieren het terrein van camping De Molengroet op.

Na een evaluatie van alle onderdelen van Ladies Day 2009 was de conclusie dat het een zeer geslaagde dag was. De weergoden danken we hartelijk, we hebben ontzettend geboft afgelopen zondag, vooral toen ik hoorde dat het in sommige plaatsen verschrikkelijk had geregend. Het Nederlandse weer is soms net zo onvoorspelbaar als de vrouwenliefde.

Wandeling o.l.v Ria Ettes

De lange wandeling (16 km) Ria heeft een mooie wandeling uitgezet. De wandeling kan vandaag niet ingekort worden. Dit heeft te maken met het oversteken van het Noordhollandskanaal. Landbouw- en koolvelden, oude grasdijken en een mooi stukje natuur in de Bergerpolder.

Bij de foto’s

  • Hoe zo verboden toegang? Het elektrische deurtje wordt galant opengehouden.
  • Oeps, daar gaat mijn sjaaltje
  • Wist je dat je van riet een beeldschoon bootje kan maken? We hebben het nu geleerd. De te waterlating mislukte helaas want er stond te veel wind.
  • Nooit geweten dat er zoveel paarden in Noord-Holland zijn
  • Pauzeren op de golfbaan. De verse mintthee was wel heel erg bijzonder lekker.
  • Jo Bos heeft als laatstlevende van de molenaarsfamilie Bos, in 1995 de Stichting Johannes Bos opgericht. De stichting heeft de reeds bestaande maalderij uit 1866 en het woonhuisje/kantoortje uit 1871 in originele staat gerenoveerd.

Korte wandeling rond het meer o.l.v. Agatha

Rondwandeling Geestmerambacht 5 km . Het rondje om de plas
Het recreatiegebied Geestmerambacht kent vele mooie plekjes. Bij mooi weer was er zeker gelegenheid en tijd geweest om te zwemmen. Maar nu zijn we al blij dat we het droog houden. Bij het zien van uitnodigende speeltoestellen komt het kind in ons los. Schoenen uit en gaan. En zo bungelde deze 65 plusser even aan een zijden draadje.

Jeu de Boules o.l.v. Greet en Majo

De winnares moet eerlijk bepaald worden en dus moet de meetlat er aan te pas komen. 
Een aanstekelijke sport. Ook de wandelvrouwen van de korte wandeling kregen er zin in en zochten de ballen bij elkaar en speelden buiten mededinging hun eigen wedstrijd.

Broeker Veiling

Het Broeker veilingmuseum
Na een stevige pakkerd bezochten Nicole en Ger de Broeker Veiling.

Vissen met Vrouwenvisclub De Griet o.l.v. Dorothé

De twee grieten Dorothé en Gerda waren als visvrouwen slechts met z’n tweeën. Aan de visstek lag het niet want die was perfect. Ger en Nicole kwamen na de veiling nog even een bezoekje brengen. Ger hanteerde het vangnet vaardig voor die hele grote vissen die Dorothé en Gerda vingen.

Napraten

Bij de evaluatie van vandaag komen de sterke verhalen los van de vrouwen.

Onder luid applaus mogen de winnaressen van de viswedstrijd en het Jeu de Boules een tintelende wijntje in ontvangst nemen. Eerlijk gewonnen. De organisatoren van de wandeling en de fietstocht krijgen als dank ook een verleidelijk flesje. Eerlijk verdiend. De Broekerveiling is een aanrader, een tip voor volgend jaar?

Afscheid

Afscheid nemen doet een beetje pijn, maar niet voor lang. We zien elkaar misschien weer terug in een van de andere provincies, maar zeker volgend jaar

Op de camping van Molengroet

Het weekend van Ladies Day was voor sommige vrouwen een mooie aanleiding om weer eens een gezellig met elkaar te kamperen. Het recreatiegebied Geestmerambacht heeft op Molengroet ook een eigen camping. Sommige vrouwen waren in het Molengroethotel, anderen stonden op een boerencamping, maar met het Happy Hour kwamen we allemaal bij elkaar op Molengroet. De sfeer was heel erg ontspannen, vooral als je na een dag regen tijdens het happy hour dan toch weer opeens de zon ziet verschijnen. Een mooie herinnering aan een heel ontspannen weekendje.

Lang leve de damesliefde  – Lang leve het Damespad.

Volgende Ladies Day is op 18 juli 2010