Ladies Day 15 juli 2007 Roze Zondag in Volendam

Een fotoreportage van grote en kleine gebeurtenissen op het Damespad.

Ontvangst en Welkom

Na 5 jaar Ladies Day in de Rijp vonden we het tijd worden voor een andere locatie. Die vonden we in Volendam. Dat was toch wel even wennen. Ook voor de organisatie was het spannend of de vrouwen hier wel zouden komen. Het was een geweldige geruststelling voor Ineke, Agatha en Rita dat al ver voor tienen de eerste deelnemers zich meldden. Leuk om oude vertrouwde gezichten te zien en om nieuwe vrouwen te begroeten. De e-mailadressen worden gecheckt en de koffie gaat rond.

Shoppen en Sjansen in Volendam

De weermannen en vrouwen gunden ons een mooie zomerdag op 15 juli 2007 en voorspelden 30′, maar de werkelijkheid was anders. We kwamen van een koude kermis thuis. Vrouwen kwamen in een snelle outfit, maar paraplu en regenjas lagen thuis. Dat was helemaal niet slim. Gelukkig zijn de parapluwinkels in Volendam de hele zondag open. De kroegen ook. Wij kregen sjans met de mannen, maar helaas’. pindakaas! Gerda vindt een ander liefje.

Boottochtje Volendam-Marken

We waren niet de enige die het idee hadden om een leuk tochtje naar Marken te maken. Droog op de boot. Maar op Marken was er geen sprake van dat we met z’n allen ergens konden koffie drinken. Veel te druk. Toch kwam de hulp uit onverwachte hoek. Een caf’ met de ludieke naam De verkeerde wereld had een partytent opgezet. Daar pasten we goed in.

Rondwandeling Marken. Lengte 9 km.

Na de koffie, wijn of bitterbal in De Verkeerde Wereld gaan de dapperen op stap. De regen is zo goed als opgehouden. Een echt Volendams paar zwaait ons uit. Het weer is Hollands, maar wind en regen deren ons niet. Zelfs bij grauw weer is Marken prachtig.

Het paard van Marken

De vuurtoren van Marken is ons verste punt. Agatha dacht er over het paard van Marken te bestijgen, maar veranderde van gedachte, toen ze alleen moest. De anderen hadden aan het uitzicht voldoende. De natuur is prachtig. We zien een sloot vol zwanenbloemen. Ook veel bijenkasten.

Wandeling Damespad

Ineke zet er flink de pas in, maar van de aanstormende buien kan ze het niet winnen. Veel regen en onweer. Mensen waren bang gezien recente slachtoffers. Gelukkig kon in een koeienstal gewacht worden tot het weer opklaarde. De sfeer was goed. Bezoekje aan Monninckendam leuk en de wandeling op de dijk (met heel veel hekjes) heel mooi. De tussenstop in het zeilrestaurant was gezellig. Koffie en tosti’s smaakten goed. Het verderop gelegen terras met de zelfgemaakte verse boerenijsjes was ook een prima plek. De lengte 14 km was precies goed. Op tijd in Volendam ondanks de regen.

 

Fietsroute Ae’n en Die’nroute

De vrouwenfietsclub Stuurloos heeft een prachtige afwisselende fietsroute uitgezet in het Waterlandgebied. Willy fietst de lange route en Hens de korte.

Een korte impressie van de fietstocht; door Willy

Schitterende route langs diverse typisch Noordhollandse stadjes en dorpjes, zoals Monnickendam, Broek in Waterland, Holysloot, Zuiderwoude, Ransdorp en Zunderdorp. Merendeels door weilanden, kwelders, veel fauna, waaronder vele zwanenfamilies. Een gedeelte van de tocht via de IJsselmeerdijk met een weids uitzicht over het IJsselmeer. Bij de start (15 vrouwen) was het nog droog, maar zwarte wolken dreigden.Midden in de polders op weg van Overleek naar Broek in Waterland werden we letterlijk overvallen door een wolkbreuk en onweer.Geen mogelijkheid tot schuilen en binnen een mum van tijd was alles en iedereen doorweekt’.. Sommigen vrouwen waren zelfs bang en haakten af; anderen vonden het wel welletjes vanwege het weer en zijn teruggefietst naar het Hotel. Wij belandden als verzopen katten in een uitbating in Broek in Waterland. Hebben daar alle waardevolle spullen, zoals digitale camera’s, mobieltjes en horloges in veiligheid gesteld. Ook ik had het ‘eerlijk gezegd- wel gezien. Had mijn regenkleding aan een vrouw uitgeleend en zag behoorlijk tegen de resterende tocht op. Toen in totaal negen vrouwen besloten door te gaan, ging ik toch maar mee. Had er niet voor niets zoveel tijd en moeite aan besteed! Achteraf had niemand spijt om door te zijn gegaan, want de regen hield op en de zon liet zich zelfs af en toe zien.

Vanaf Broek in Waterland hebben we genoten van een werkelijk uniek stukje Noord-Holland en heel voldaan kwamen we na een “trap” van ca. 50 km. weer in Hotel Volendam aan.

Ervaringen uitwisselen

Inmiddels is het verrukkelijk terrasweer geworden. Tijd voor een borrel. De opmerkelijke ervaringen worden uitgewisseld met elkaar. Dankwoord voor alle medewerkers. Wat heel belangrijk is: er zijn 2 vrouwen gevonden die het organisatieteam van Ladies Day willen versterken. Dat gaat volgend jaar dus helemaal weer goed komen met de Ladies Day in Noord-Holland.

Eten en praten

Eten en praten gaan goed samen. Plannen maken voor de volgende keer. Want volgend jaar is er natuurlijk weer een Ladies Day. Tot volgend jaar op 20 juli 2008.

Met dank aan de fotografen Lisette, Rita, Gerda en Ineke voor het insturen van hun foto’s.

Lang leve de damesliefde. Lang leve het Damespad.