18 nov. Leiden (let op NS)

Stadswandeling  Leiden o.l.v. gids Selma.  

Het is een stadswandeling met anekdotes over historische gebeurtenissen op de plaatsen die we te zien krijgen. Ik heb een aantal jaren geleden twee Leidse stadswandelingen geschreven die gebundeld werden in het boekje ‘Hak mijn arm maar af!, de beroemde uitspraak van burgemeester van de Werf tijdens de belegering van Leiden door de Spanjaarden tijdens de 80-jarige oorlog. De boekjes zijn niet meer verkrijgbaar, maar de wandelingen liggen er nog wel. Voor de wandeling hoef je je niet op te geven, maar wil je na afloop mee eten laat het me weten voor donderdag 15 november. Ik regel een stoeltje en een bordje voor je in de Bruine Boon. 

w.g. Selma Noort

Verzamelen: 13.00 uur  bij de Bruine Boon, Stationsweg 1, 2312 AS Leiden. te beginnen met koffie en kennismaken.Vertrektijd: 13.30 uur

Let op de NS

In haar ondoorgrondelijke wijsheid heeft de NS besloten het vervoer Leiden – Schiphol  per bus in te zetten. Reken dus op een iets langere reistijd! 

Lengte: Wandeling van ca 2 uur
Honden: Aangelijnd toegestaan
Horeca: Genoeg horeca onderweg.
Afsluiting: Om ca 16.00 afsluitend borreltje, met een toost op Leiden, het Damespad Zuid-Holland en op gids Selma. Daarna gaan we met elkaar eten in de Bruine Boon.
Organisatie:  Damespad Zuid-Holland i.s.m. Selma Noort (gids)
Contactpersoon: Selma Noort. Email: post@selmanoort.nl
www.selmanoort.nl en www.selmanoort-art.nl

Bruine Boon, een begrip in Leiden. Vele generaties scholieren en studenten brachten hun tussenuren door in het café. Toeristen schuiven aan op weg van het station naar het centrum van de stad en zakenmensen bespreken hun business tijdens een lekkere lunch. Wie je ook bent, genieten doe je zeker op ons zonnige terras, met een prachtig uitzicht op het water en molen De Valk. Kan het Leidser?

Nu maar hopen dat de zon schijnt op 18 november. Dan wordt het een dag met een kroontje.