2006 Damespad Zeeland

Kamperen in Zeeland 15-16-17 september 2006

Oba’s Hofje op Oostkapelle
Dit jaar hadden we een zonnig weer besteld en gekregen. Meer gasten schuiven aan bij het Happy Hour. Foto’s van vorige evenementen worden bekeken. We maken kennis met nieuwe dames en halen mooie herinneringen op van voorgaande jaren. De meiden van het Damespad Drenthe zijn net getrouwd en kunnen het Zeeuwse weekend niet meemaken. Een felicitatiekaart gaat rond. We toosten op het nieuwe koppel en op het homohuwelijk. 

Happy Hour 

Op de camping zijn inmiddels aangekomen, Macky, Ien, Ineke, Alie, Josefien, Riet, Han, Rita en Gerda, Paula, Trudy, Tineke, Magda, Jenny, Jetty, Willy, Suzanne, Ank en Anke. Een supergezellig begin van het Vrouwenkampeerweekend in Zeeland 2016

Een avond in Zeeland

Wat is er meer verzusterend dan eten met elkaar? Juist, dat is lachen. Bij voorkeur tot diep in de nacht. Levensverhalen en belevenissen worden smeuïg verteld, aangedikt en lichtverteerbaar gemaakt door de vele glaasjes wijn. Er is zelfs een loterij op touw gezet door de Commissie Damespad Zeeland. De winnares is zichtbaar gelukkig met de hoofdprijs: een reuzencourgette,.

Zaterdag 

De zaterdag is voor iedereen vrij te besteden. Na het ontbijt in “onze tuin” gaat iedereen op pad of blijft lekker luieren. De echte verzamelaars en marktliefhebbers gaan op jacht in Middelburg of naar het jazzfestival in Domburg. 

Bezoek aan het graf van Jeanne

Jeanne is een van de oprichters van Damespad Zeeland. Tot ons aller verbijstering is ze deze zomer overleden. Rita en Anke brengen een bezoekje aan haar graf. Het bloemetje is als oprechte dank voor haar inzet voor het Damespad Zeeland. Het kleine petje als sleutelhanger is een aandenken aan de Zeeuwse Wandelwuvengroep, die zij meehielp op te richten.

Zondag = Wandeldag 

Ruim dertig vrouwen komen vandaag bij elkaar om de verjaardag van het Damespad te vieren. Behalve de campingvrouwen ontmoeten we ook: Cock, Marian, Mieke, Fieke, Coby, Lies, Sandra, Mia, Hebdrie, Renee en Iris, Joke en Ellie, Vera. We zijn met velen gekomen op het terras bij ’t Groentje, maar als het op betalen aankomt zijn we geen groep, want iedereen  wil individueel betalen. De ober wordt helemaal zenuwachtig van zoveel individualisten.

Welkom op het Damespad

Anke heet namens Damespad Zeeland en Rita namens Damespad.nl de deelnemers van harte welkom. De wandelspeldjes zijn opgespeld en voor belangstellenden nog te koop. Vrouwen doe dat want hiermee kunnen we de onkosten juist vergoeden!

Radio Zeeland: In Zeeland is de pers wakker. Rita en Anke worden in de gelegenheid gesteld om de ins en outs van het Damespad Zeeland uit de doeken te doen en de Zeeuwse vrouwen op te roepen om zich aan te sluiten.

Wandelen en fietsen: Een beetje later den gepland stappen de fietsers op hun fiets en de wandelaars gaan op pad. Het is stralend najaarsweer. Overal bloeit de liefde als nooit tevoren. Nu Ria Merison is afgehaakt heeft Hendrie Klok de fietsroute  uitgezocht.  Ze heeft dit met verve gedaan. Hulde. Bij kasteel Westhoven voegden de fietsers zich bij de wandelaars.

Kasteel Westhove

Onder de prachtige boom voor kasteel Westhove (nu in gebruik als Stayokay) is ruimschoots tijd voor elkaar en om een groepsfoto te maken. We moesten toch nog even wachten op de filmploeg van de Zeeuwse Omroep.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beroemd in Zeeland 

De regionale televisie Omroep Zeeland komt een vrolijk item maken bij Kasteel Westhove. De heren lieten behoorlijk op zich wachten. Maar dat hadden we graag over ONS MOMENT. De televisie jongens lopen nog even met ons op. Met verve vertelt Anke haar verhaal als oprichtster van Damespad Zeeland en waar zij nou precies de ware Jacoba heeft gevonden. (Haar naam is Ank en ze wandelde op het damespad.  Tot ons aller genoegen zien we ’s avonds het Damespad Zeeland door de ether gaan. Het zag er heerlijk kneuterig uit. Zelfs de omroepster kon haar glimlach niet onderdrukken.

Strand: Zonder pers loopt het toch een stuk ontspannender. We zetten er lekker de pas in. Na de lunch scheiden de wegen zich van de snelle wandelaars en de langzame lopers.  Het is eb en dat maakt ook de wandeling een stuk gemakkelijker. Een paar vrouwen konden de verlokkingen van de zee niet weerstaan en gingen even uit de kleren. 

 

Nehalenia en haar vrouwen

Afsluiting in de Stenen Toko:  Nehalennia zat al naar ons uit te kijken. In het strandpaviljoen treffen we ons weer allemaal. Daar is het goed toeven. We hebben een drankje echt verdiend en laten het ons goed smaken.  Warm applaus voor Hendrie en Anke, Damespad Zeeland en voor Rita, Damespad NH. Wel thuis iedereen en goede reis, want velen van ons hebben nog een lange reis voor de boeg. “Maar eerst nog wat eten” zei likkepot. De gevulde salade is een verrukkelijke afsluiting van de dag. 

Bedankt meiden en tot volgend jaar Een roze kaars zal de herinnering aan deze dag ook in wintertijd levend houden. Tot volgend jaar in Zeeland en neem je vriendinnen volgend jaar ook mee.

Veel dank aan de fotografen Hendrie, Anke, Gerda en Rita en aan de adverteerders die het Damespad Zeeland financieel mogelijk maken.