2013 Damespad Zeeland

 

In Zeeland scheen het Oranjezonnetje op 15 september 2013. Zon, Zee, Zeeland

Damespad Zeeland wandelt op zondag 15 september 2013 van Vrouwenpolder naar Domburg.

Wandeling van ± 18 km vanuit uitspanning De Oranjezon (Vrouwenpolder) door de duinen naar Oostkapelle en langs het strand naar Domburg. Vervolgens via natuurgebied de Manteling en Kasteel Westhove terug naar Oostkapelle en vanaf daar over het strand terug. De originele Zeeuwse Damespadwandeling maar dan andersom gelopen.  Honden zijn ook welkom.

15 september 2013 Vrouwenpolder
Hoe mooi kan een startplaats matchen met de doelgroep. In Vrouwenpolder ontmoeten 24 lesbische vrouwen elkaar voor de tiende keer op het Damespad Zeeland. Het is een mooie zonnige dag zoals we gewend zijn in Zeeland. Oude bekende en nieuwe vriendinnen  worden van harte welkom geheten door Marleen en Sandra.

Rita: Al 10 keer Damespad Zeeland. Dat is een extra felicitatie waard voor de Zeeuwse vrouwen en een pluim voor het organisatiecomité. Voor al het werk dat hiervoor gedaan is wil ik jullie een extra grote bos zonnebloemen als dank aanbieden en vanwege deze 10 jaar ook het zilveren Damespadschoentje opspelden.

Dankwoordje van Marleen: Wij hebben dit natuurlijk niet alleen gedaan. Omdat een van de initiatiefnemers van het Damespad Zeeland hier ook aanwezig is wil ik mijn bos zonnebloemen graag aan haar geven. Anke Jansen, jij hebt dit verdiend. Hulde. Volgend jaar is het de 10e verjaardag en dan gaan we het Damespad Zeeland groots vieren.

Op pad. De enige echte Zeeuwse Bolussen gaan ook mee.  Dan scheiden zich de vrouwen van de lange wandeling – en van de korte wandeling. Nog even een laatste instructie van Marleen, want je weet maar nooit wie je onderweg tegen komt. Het wordt een zonnige maar frisse strandwandeling op een rustig stukje strand, te beginnen met een zomers drankje in de beschutting van een strandtent.

Geen enkele provincie kan op tegen de prachtige luchten in Zeeland. Spectaculair. We begeleiden een kreeft naar zijn laatste rustplaats en bij het zien van al die hongerige zeemeeuwen begint onze eigen maag ook te knagen. Een toost op het Damespad Zeeland. We zijn juist voor de bui binnen. Het eten in de Oranjezon is overheerlijk. We maken plannen voor een volgende keer, want ook dan zal het Roze zonnetje wat ons betreft weer schijnen. We tekenen voor het weekend 20- 21 september 2014.

Met dank aan de fotografen Anke, Gerda en Rita.

Op een Damespad wandel je nooit alleen