2011 Damespad Zeeland

Vrouwenkampeerweekend

Vrouwen die van ver komen, maken er een heel weekendje Zeeland van. We zien ultramoderne nieuwe tenten. De buienradar belooft ons dit weekend een grote plens regen. We zijn dus extra blij met ‘ons huisje’ op Oba’s Hofje. De start is in ieder geval droog. Het Happy Hour op de camping is altijd weer een warm welkom met oude bekenden en is meteen een leuke gelegenheid om kennis te maken met nieuwe vrouwen. Chief en Eloni mogen er ook bij zijn.

Hulde aan de koks Sandra, Marleen en Mieke, die voor ons weer een oogstrelend buffet maakten met een zinnenprikkelend toetje.

De wandeling

Na Domburg en Veere aangedaan te hebben gaan we in 2011 naar Zoutelande, de andere kustkant van Walcheren. Een wandeling van ‘ 16 km vanuit Zoutelande door de duinen naar Dishoek en langs het strand terug. De wandeling kan ook ingekort worden door een eerdere duinovergang te nemen. Honden zijn ook welkom.

Zondagmorgen, 18 september 2011 om 11.00 uur: Ontvangst bij Eeterij Willebrord in Zoutelande.

Zou er wel iemand komen wandelen na een nacht met onweer en heel veel regen? Sandra, Marleen en Conqui van het Damespad Zeeland evenals de kerk van Zoutelande houden de moed er in.
Maar zie daar. Van heinde en ver komen toch nog 30 vrouwen binnendruppelen. Welkom door Marleen. Ze is blij met ons enthousiasme. Het laatste nieuws komt van de buienradar: Vanmiddag is het droog in Zoutelande.

Rita Zwaan: Van de Stichting Damespad is alleen maar goed nieuws te melden. Op 30 oktober wordt het 7e damespad geopend in Vierhouten te Gelderland en op 5 augustus 2012 is het plan in Groningen een damespad te openen. Een van de initiatiefneemsters is Marjet en zij is hier. Laten we haar een hartelijk applaus geven ter aanmoediging.

Om 12.00 uur worden we uitgezwaaid met een vertrouwd overlevingspakketje: een drankje en een Zeeuwse bolus. Wie zei er dat de Zeeuwen zuinig zijn?

Het wordt zowaar een zonnige wandeling

Wat een verrassing. De thuisblijvers hebben wat gemist. Zoutelande blijkt een van de meest spectaculaire stranden te hebben. Prachtig uitzicht. Overweldigende luchten. Het zomergevoel komt weer helemaal terug. Een dappere dame waagt zich zelfs in het water. Dat blijkt heerlijk op temperatuur te zijn. Toch blijft ze de enige. Volgend jaar herkansing.
Eenmaal in Dishoek aangekomen wil een grote groep nog verder. Zij kunnen er geen genoeg van krijgen. Een ander deel vindt het welletjes en is daar via het strand en de nodige paviljoens teruggelopen naar Willebrord voor een koude borrel en een warme maaltijd.

Tenslotte zit het er weer op en kan de commissie Damespad Zeeland uiteindelijk toch met tevredenheid terugkijken op een spectaculaire wandeldag en een gezellig weekend.

Met dank aan de fotografen Anke, Hendrie, Gerda en Rita