2018 Zeeland Kampeerweekend

 

Damespad Zeeland

Vrouwenkampeerweekend 14 – 16 september 2018

Kamperen op Oba’s Hofje, Kalfhoekseweg 2, 4356 RK  Oostkapelle. Tel. 0118-583726. www.obashofje.nl.  Start van het weekend met een Happy Hour op vrijdagmiddag om 17 uur bij het huisje op Camping Oba’s Hofje. 

 

 

Happy Hour

Als de grote tenten en de kleine tentjes staan, de pootjes van de caravan zijn opgedraaid is het tijd voor het Happy Hour en het weerzien met de Roze vrouwen die in het luxe bungalowtje op de camping zijn neergestreken. 

 

Domburg, altijd gezellig, altijd druk, tot in de kleine uurtjes.

 

 

 

De zaterdag is voor ieder vrij te besteden

Middelburg

Bijvoorbeeld de Curiosamarkt in Middelburg met “‘Plaspauze”. 

Sjezenrijden in Aagtekerke

Een vast onderdeel is het Sjezenrijden en ringsteken op Walcheren. Ieder jaar in een ander dorp. Vandaag is het de beurt aan Aagtekerke. Een sjees is een tweewielige antieke wagen, achter een paard gespannen. In de sjees zitten een man en vrouw, beide in Zeeuwse klederdracht. Het is natuurlijk helemaal leuk als er ook nog kinderen in klederdracht in de sjees meerijden.

 

De man ment het paard, de vrouw probeert de ring te steken met de lans. De man stuurt het paard in draf over het parcours waarbij onderweg drie tot vier ringen boven de weg in een ijzeren bus hangen. Het gaat erom zoveel mogelijk ringen te steken, het gaat niet om de snelheid waarmee dat gebeurt, al moet het paard wel draven onder de te steken ring.

 

 

 

 

De sjees en het paard moeten versierd zijn. Versiering mag alleen met “levend” materiaal, dus niet met kunstbloemen o.i.d. De combinatie van de bloemen, de versierde sjees, een versierd paard en het in klederdracht gehuld paar is een romantisch plaatje uit een lang verleden.

Er worden vele  prijzen toegekend. De jury was hard doch rechtvaardig. Ook onze campingbaas Johan van den Broeke was van de partij, maar hij viel helaas dit jaar niet in de prijzen. Volgend jaar is er weer een kans. 

 

 

Jazzfestival in Domburg

De grote maarschalk himself inspireerde de jeugd. 

Sterrenrestaurant Oba’s hofje

Hulde aan de koks Marian en Sandra. Groente en fruit uit eigen tuin. Verse pasta met liefde bereid. Het nagerecht was om te zoenen. Peer en walnoten en chocolade. (Helaas geen foto van dit smultoetje, maar wat niet is kan komen).