2018 Damespad Zeeland Domburg

16 september 2018

Damespad Zeeland wandelt op Walcheren

een fotoverslag

Wandeling van ± 10 km rondom Domburg (Walcheren). De route is op meerdere plaatsen in te korten of te verlengen door nog verder te lopen naar Oostkapelle. Honden zijn toegestaan. We lopen van het Strandpaviljoen Noordduine door het akkerland naar Domburg en via de Manteling door naar Kasteel Westhove, vandaar de duinen over en via het strand terug. 

Strandpaviljoen Noorduine ligt bovenop het duin: 50 treden omhoog en 50 treden omlaag. 

Dagprogramma

11.00 uur: Verzamelen bij Strandpaviljoen Noordduine, Strand Domburg 30, kruising Schelpweg/Trommelweg 4357 XZ Domburg”. Gratis parkeren aldaar.
Inschrijven: € 5.00 (met zeelandspeldje € 4,00)  incl. koffie/thee, 

 

12.00 uur: Vertrek voor de wandeling
We vertrekken van het Strandpaviljoen Noordduine door het akkerland naar Domburg. Een prachtig slingerpad door het platteland achter de duinen. In Domburg begint het al gezellig druk te worden vanwege het jazzfestival. Voor sommigen hebben we dan al genoeg gewandeld en zij besluiten hier te blijven. 

Het oerbos van de Manteling met oeroude bomen die gevormd zijn door de wind en de veerkracht van de bomen die ondanks de droogte van deze zomer nog zo prachtig groen zijn gebleven. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het tweede gedeelte van de wandeling gaat over het strand. Sandra is haar fototoestel kwijt geraakt onderweg. Het wordt niet meer teruggevonden. Het was Horen, Zien en Zwijgen op de brug voor kasteel Westhove, 

16.30 uur: Borrel en afsluiting bij “Strandpaviljoen Noordduine”. Daarna nemen we afscheid van de vrouwen die ver wonen of morgen weer aan het werk moeten. Voor sommigen staat hier nog een heerlijk menu te wachten. 

Maar het echte toetje komt daarna,  als de zon op spectaculaire wijze afscheid van ons neemt.  

 

Maantje tuurt,  maantje gluurt en die kijkt nu al weer uit naar volgend jaar.

Met dank aan de Zeeuwse Wuven en speciale dank voor Mieke als fotograaf, Marian als toegewijd kok en Sandra als coördinator  Damespad Zeeland.