2017 Damespad Zeeland Vlissingen

17 sept. Wandelen met het Damespad Zeeland in Vlissingen

11.00 uur Verzamelen bij “Rustauratie Het Station”, Stationsplein 5, 4382 NN Vlissingen. 12.00 uur Vertrek voor de wandeling. We lopen van het Station Vlissingen via de Boulevard en de Kazematten richting het noorden.
16.30 uur  Borrel en afsluiting bij “Rustauratie Het Station.
Lengte wandeling : Korte wandeling ca 10 km. Lange wandeling van ± 18 km van Vlissingen naar Dishoek door de duinen en over het strand terug.  
Vervoer: Met de trein bereikbaar. Parkeren is gratis.
Inschrijving: Ter plekke. Kosten deelname inclusief koffie/thee € 5.00, (met zichtbaar wandelspeldje Zeeland € 4,00). Eventueel opgave voor eten ‘s avonds.  
Tot ziens in het mooie Zeeland
Sandra, Commissie Damespad Zeeland 

Het NS-station Vlissingen

De inschrijving in het oude Station (nog altijd in gebruik!), verloopt reuze gezellig.  De ontmoeting heeft een hoog reüniegehalte. Er worden 21 dames geteld. De nieuwe dames worden van harte welkom geheten door Sandra. Haar bruiloftsfeestje gisteren in Zuid-Limburg verhinderde  haar niet om toch vandaag aanwezig te zijn. Top.

We vertrekken gezamenlijk voor de wandeling langs de strandboulevard van Vlissingen. Die is met zijn 5 km wel één van de langste van Nederland.  Sommigen maken hun eigen stadswandeling in Vlissingen of Middelburg. Alles kan alles mag mits je maar om 17.00 uur hier weer terug bent, aldus Marleen.

De wandeling naar Dishoek langs de Boulevard

Veel in Vlissingen herinnert ons aan de maritieme geschiedenis. De kazematten, onze zeehelden Michiel de Ruyter en aan WOII. De Vissersvrouw van Herman Bisschop kijkt al sinds 1985 uit over het water. Gevangentoren is tegenwoordig in gebruik is als café-restaurant.

 

 

Hier splitst de groep zich. Rust voor de zeven 10 km-wandelaars. De overigen gaan voor de 18 km naar Dishoek.  

Dishoek

Duinstrand
Het Duinstrand ligt ten noorden van het centrum van Vlissingen. Via dit strand kun je over het strand of via de duinen naar Dishoek wandelen. Voor het Duinstrand liggen eindeloos veel paalhoofden als golfbrekers. Ze staan inmiddels zo scheef en dicht op elkaar dat we ons met rugzak en al door heen moesten wurmen. Vlak voor het strand loopt de vaargeul door de Westerschelde. Enorme zeeschepen zien we langs komen en sommigen zelfs heen en terug. Zou hij een afslag gemist hebben? Het Nollestrand, een familiestrand in Vlissingen, ligt vlakbij de boulevard. Je mag ’s zomers overnachten in de strandhuisjes. Geluksvogels!

Opgewekt komen we weer terug in Vlissingen, maar dan moet je nog wel 5 km langs de boulevard! Een ijsje bracht uitkomst. 

 

Rita: Op mijn  wenkbrauwen heb ik de restauratie NS Vlissingen gehaald  maar ik had de prachtige duinwandeling niet willen missen.  

 

Tot slot eten we gezellig met elkaar in de Rustauratie. We proosten op Zeeland en in het bijzonder op de vrouwen van het Damespad Zeeland. Dank je wel voor je inzet om weer zo’n mooie dag voor te bereiden. Volgend jaar weer? Wij hopen van wel want we zijn nog lang niet uitgewandeld in Zeeland.   

Op een damespad wandel je nooit alleen!