Persberichten opening Damespad Overijssel 2014

November 2014

Met dank aan de adverteerders. Van de gemeentes Deventer,  Olst-Wijhe, Groot Salland en het IJssellandschap kregen we een waarderingssubsidie. Onze dank was uiteraard groot.  Hieronder ons dankwoordje aan de gemeentes Olst – Wijhe en Deventer als voorbeeld.  

Geacht bestuur,

Nu de opening van het Damespad Overijssel een feit is geworden op 2 november 2014 sturen wij u hierbij een overzicht van de afrekening in het kader van de verkregen subsidie.  De subsidie van de gemeente Deventer heeft er mede toe bijgedragen dat we o.a. een mooie routebeschrijving met een uniek wandelspeldje hebben kunnen uitreiken aan de deelnemers. Ook de  vrolijke openingsact die door de subsidie mogelijk werd gemaakt was een extra bijkomstigheid die door de deelnemers zeer op prijs werd gesteld.
Respons: Bij de opening waren aanwezig: 61 vrouwen, een wethouder, een fotograaf en een verslaggever.
Publiciteit: Aan publiciteit bij de opening heeft het ons niet ontbroken. Behalve in de regionale kranten was ook een vermelding in Dagblad Trouw te lezen en hebben we meegewerkt aan diverse radioprogramma’s zowel regionaal als landelijk. Naar onze mening hebben we de regio Salland hierdoor extra onder de aandacht kunnen brengen als mooi wandel- en verblijfsgebied.
Podium: Het nieuwe Damespad werd niet altijd positief opgepakt gezien de reacties op het nieuws. Hierdoor werd duidelijk dat er nog veel emoties zijn rond de zichtbaarheid van in dit geval lesbiennes, een minderheid  in de samenleving. Mede door dit evenement hebben de vrouwensportclub De IJsseldykes en het COC de gelegenheid gekregen zich te profileren.
Financiën: Bijgaand sturen we u de afrekening van de gemaakte kosten. Van alle betalingen en ontvangsten zijn bewijsafschriften en bonnetjes beschikbaar. Als u deze wilt inzien dan horen we dat graag van u. We denken dat de commissie Damespad Overijssel het mooie Salland, met de steden Deventer/Olst-Wijhe in ieder geval extra onder de aandacht heeft gebracht binnen een bepaalde doelgroep.
Toekomst : De commissie Damespad Overijssel zal zich beijveren om ook volgend jaar weer een Overijsseldag te organiseren. Hoewel het Damespad op ieder gewenst moment door iedereen kan worden bewandeld hopen we tenminste 1x per jaar ook de vrouwen van buiten de regio Deventer weer te stimuleren naar Salland e.o. te komen. 
Informatie: Op de website www.damespad.nl staat een fotoverslag van de openingsdag onder Overijssel/fotoalbum.  Zijn er vragen of wilt u verdere informatie dan kunt u contact opnemen met Rita Zwaan, Stichting Damespad.nl

Het gesprek van de dag

Aan publiciteit geen gebrek in Overijssel. Mooi…mooi…mooi… dikke mik. Op zondagmorgen 2 november 2014 mogen we heel Nederland wakker schudden in de het programma Start van BNNVARA op NPO1 Radio 1. 
Het interview is terug te luisteren op:  https://>www.radio1.nl/startwww.radio1.nl/start<http://www.radio1.nl/start>