14 juli 2019 Wandelen Alkmaar

2019 Damespad NH / Ladies Day in  Alkmaar

14 juli 2019 Damespad NH  in Alkmaar
12 – 14 juli Vrouwenkampeerweekend 
Akersloot (zie elders op deze site). 

 Ontvangst vanaf 10.30 uur

Vanaf 10.30 uur ben je van harte welkom in de Gasfabriek te Alkmaar. Adres: Helderseweg 28, 1817 BA Alkmaar. Telefoon 072-2201097.  We hebben gekozen voor dezelfde mooie locatie als vorig jaar. Het is een  open dag voor vrouwen die andere vrouwen in een sportieve sfeer willen ontmoeten.

Deelname DP NH / Ladies Day
Kosten deelname incl. koffie/thee € 5,00 p.p. Korting € 1,00 met zichtbaar wandelspeldje NH
Commissie DamespadNH/Ladies Day heet jullie van harte welkom.   
Greet, Katja en Mariëtte

Dagprogramma

12.00 uur Vertrek wandeling 15 km
We wandelen door de groene parken rondom Alkmaar, het Rekerhout en de Groene Voet.  
Meer info over de wandeling bij Greet, Tel. 06-80074445 Email:  greetbakker@quicknet.nl

12.00 Vertrek Stadswandeling ca 6 km 
Op zoek naar de historie van Alkmaar. Dit combineren we met een kijkje Zomer op het plein in Alkmaar tot slot. Hier speelt het New Cool Collective (brassband) met zanger Steffen Morrison, zangeres Judy Blank, straattheater Shake, shake, Shake en nog vele andere gastoptredens.  

12.00 uur Start fietstocht 35 km 
De fietstocht gaat o.a. door het schitterend duingebied. Holland op z’n mooist. Een dagduinkaart is nodig. Die is te bestellen bij www.pwn.nl (€ 1,80) of op verschillende locaties in het gebied verkrijgbaar (de route gaat er niet langs op deze dag).  Greet en Mariette hebben hem voorgefietst. De fietstocht gaat langs het Noordhollandskanaal, door landelijk gebied en via het mooie achterland naar Schoorl. Daar gaan we het duingebied in (pittige klimmetjes). Bij Bergen aan Zee aangekomen kunnen we bij Bad Noord onze honger honger stillen en dorst lessen,  waarna we in het tweede deel van het duingebied nog enkele hoogtes moeten overwinnen. Maar: de beloning is een lange afdaling naar “Het Woud”, waarna nog een mooi stuk door de weilanden volgt richting Alkmaar. Terug bij de Gasfabriek hebben we er zo’n 35 km. op zitten. Let op: Wegens te weinig aanmeldingen wordt de fietstocht niet begeleid, maar kan op eigen gelegenheid gefietst worden aan de hand van de knooppunten. 

16.30 uur Slotborrel
Een gezamenlijke slotborrel (op het terras) in De Gasfabriek. We horen graag de verhalen en ervaringen van vandaag.

17.30 uur Tapas en Pinchos
Voor de liefhebbers is ter afsluiting een tongstrelend Walking Diner op dezelfde locatie. Kosten € 17,50. Opgave op de dag zelf, maar de kok wil dieetwensen/vegetarisch graag eerder weten. Opgave van te voren bij Greet: greetbakker@quicknet.nl

Tijd om afscheid te nemen,  maar we’ll meet again.