Fotoverslag Nijmegen 2016

9 oktober Damespad Gelderland wandelt rond Nijmegen

Het Damespad Gelderland organiseert i.s.m. de vrouwenwandelgroep Second Sunday een bijzondere wandeling van Nijmegen naar Berg en Dal en terug. Heuveltje op, heuveltje af. Het wordt een heerlijke nazomerwandeling van 13 km. die uitgezet werd door Evelien.
Dagprogramma: Ontvangst met koffie/thee en gebak vanaf 10.30 uur – ca 12.00 uur Restaurant In-Credible in Nijmegen.

Nijmegen

Rond 20 voor Chr. bouwden de Romeinen hun eerste legerplaats in Nijmegen en er zouden nog meerdere legerplaatsen volgen. Kort voor het begin van de jaartelling werd op en rond het Valkhof een nederzetting gebouwd. Als oudste stad van Nederland investeert Nijmegen veel in het zichtbaar maken van haar geschiedenis. De Barbarossaruïne is vermoedelijk een overblijfsel van de latere Valkhofburcht uit de 12e eeuw.  Periodes van bloei en van verval wisselden elkaar af. Nijmegen heeft veel te lijden gehad in de oorlog.  De verwoestingen zijn gelukkig weer hersteld en er ontstond een levendig centrum.
In het centrum staat een beeld van Mariken van Nimwegen met daaronder de uitnodigende tekst:
Comt nu tot mi ende helpt mi beclaghen, God of die duvel, tes mi alleleens.
Mariken van Nimwegen is een middeleeuws mirakelspel. De oorspronkelijke titel is Die waerachtige ende seer wonderlycke historie van Mariken van Nieumeghen die meer dan seven jaren met den duvel woonde ende verkeerde. Het gaat hoe kan het anders over Verleiding (door de duivel), Zonde (door de mens) en Vergeving(door Maria).

Hotel Credible
start03a
De startplaats, hotel/restaurantCredible is weer net zo druk als vorig jaar. We zitten tussen de “ontbijtjes” in. Evelien heeft het maar druk met de inschrijving. Op deze fraaie herfstdag komen 23 vrouwen voor een mooie wandeling rond Nijmegen. Dit keer is  geen fietsroute uitgezet en dat is sneu voor de 2 sportieve dames met fiets. Zij maken vandaag hun eigen fietstocht.

Bedankje voor Evelien en Jetty!
Rita Zwaan, Stichting Damespad.nl is blij met de grote opkomst. Ook veel nieuwe gezichten. Zij nodigt de vrouwen uit,  voorzover zij dit nog niet gedaan hebben ook nog eens het originele Damespad te bewandelen in Vierhouten. Een hartelijk dankwoord voor Evelien. Voor de tweede keer heeft zij zich ingezet voor een mooie wandeling in Nijmegen voor het Damespad Gelderland. Ook Jetty van de wandelclub Second Sunday krijgt een applaus voor haar enthousiasme en hulp bij de voorbereiding van deze dag.

 

start04

Wandeling Volg de Engeltjes

wan12

 

 

 

 

De wandeling gaat langs de machtige Waal, door een hoog opgeschoten natuurgebied. We maken de oversteek met een voetveer en hebben weidse uitzichten over de Waal.

 

Een halve groepsfoto

Toos, onze “vaste” groepsfotograaf, maakt een groepsfoto van de Langzaam-Lopende-wandelaars. De snelle lopers waren namelijk op dit moment al te ver vooruit om nog aan te sluiten. (Met een sorry voor Sanne).

wan00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berg en Dal

De Wasvrouw van Berg en Dal heet ons welkom, maar de was is nog niet gedaan. Wij gaan lunchen. Hier eindigt de korte route.

Afscheid

Vierhouten

Gelderland

De originele Damespadwandeling in Gelderland in Vierhouten is nog te bestellen. (Zie elders op deze site). Je krijgt er het unieke Gelderlandspeldje bij.

 

 

 

Oproepje: Hallo, hallo 

Evelien heeft aangegeven dat zij de organisatie van een wandeldag volgend jaar graag aan iemand anders wil doorgeven. Wie wil in oktober 2017 een mooie wandeling voorbereiden voor het Damespad Gelderland i.s.m. Second Sunday?  De wandeling vindt altijd plaats op de tweede zondag in oktober:  8 oktober 2017 Meer informatie bij Rita Zwaan, info@damespad.nl
Wie kunnen we benaderen voor deze dankbare taak?

roos3

op een damespad wandel je nooit alleen