Fotoverslag Dieren 2014

Herfst in Gelderland op 12 oktober 2014

Lieve wandel- en fietsdames,
Het Damespad Gelderland organiseert i.s.m. de vrouwenwandelgroep Second Sunday

een bijzondere wandeling in Dieren. De vrouwenfietsclub Stuurloos heeft op deze dag een mooie fietsroute uitgezet. Start-en eindpunt: Grand-Café “de Burgemeester van Dieren” in Dieren. Ontvangst vanaf 10.30 uur – 12.00 uur.
Damespad Gelderland: Marlies (marlies.vis.61@gmail.com)
Second Sunday: Jetty  (lesbischactief@hotmail.com)
Stuurloos: Ien   Ien (ienvandermeer@live.nl)
Ik hoop op een mooie herfstdag en een goede opkomst!
Groetjes,
Malies Vis

zondag, 12 oktober 2014

Welkom bij de Burgemeester van Dieren
De ontvangst is hartelijk en gezellig bij de Burgemeester van Dieren.  Regende het vorig jaar nog pijpenstelen, vandaag hangt er een zware mist over de Gelderland. Met 8 wandelaars, 3 koffiedrinkers en 14 fietsers gaan we er een mooie dag van maken. We hebben goede hoop dat de mist vandaag nog optrekt. Marianne van de Vrouwenfietsclub Stuurloos is helaas ziek en zal er vandaag niet bij zijn. Ien heeft de leiding van de fietstocht overgenomen. Marlies verwelkomt namens het Damespad Gelderland de aanwezigen en speciaal de vrouwen uit Friesland, Zeeland, Noord-Holland, Utrecht en Overijssel.

Fietstocht
De fietstocht is een zeer gevarieerde route: door heuvelachtig bosland, dwars door de heidevelden langs de Posbank, met een pontje over langs de IJssel en door het oude Hanzestadje Doesburg weer terug.  De wandelaars zwaaien de fietsers uit en hebben er nog geen idee van dat voor een van hen de fietstocht niet goed zal aflopen. Marion is de pechvogel. Zij slipt in een bocht en komt zo lelijk ten val dat de ambulance er aan te pas moet komen. Het toeval wil dat er juist een arts langs fiets. Met botbreuken en hoofdletsel wordt zij naar Nijmegen vervoerd. Toch voortaan maar een fietshelm op?

Wandeling
Het wordt een pittige rondwandeling van 17 km over en langs 6 bergen: de My Ladyberg, de Prins Willemberg, de Wevers- en Vossenbergen, de Geitenberg en tot slot de Carolinaberg. De wandelaars hebben nog geen weet van het ongeval en genieten volop van het bos in herfstkleuren.  De Posbank is onze lunchplek. In 2002 heeft Natuurmonumenten een nieuw theehuis laten bouwen volgens een bijzonder en duurzaam ontwerp.  Heel bijzonder. Eindelijk weten we nu waarom deze plek De Posbank heet (naar de heer Pos, 2e voorzitter ANWB).  We kijken uit naar de fietsgroep maar zien alleen maar Beatrix langskomen.  Vanaf de Posbank zouden we heel ver moeten kunnen kijken maar dat is nu niet het geval. Gelukkig heeft een bleek zonnetje wel de nevel inmiddels verjaagd.

Terugkomst
Even bijpraten: Een tweetal vrouwen hebben Marion in de ambulance begeleid naar het ziekenhuis en zich ontfermd over de fietsen. We hopen er het beste van en wensen Marion heel veel sterkte toe en een spoedig herstel.

Tot besluit
Veel vrouwen blijven eten bij de Burgemeester. Een mooie afsluiting van de dag. Rita (Stichting Damespad.nl) vraagt een extra applaus voor Marlies, Jetty en Ien voor de organisatie van deze mooie Gelderse dag en Marlies wenst ons allen wel thuis. Wij hopen op een vervolg van deze samenwerking en dat we elkaar in goede gezondheid volgend jaar weer in Gelderland zullen ontmoeten.

……op een damespad loop je nooit alleen……..