Voorbereiding Damespad Flevoland

Wat vooraf ging

De Flevopolder is groot en uitgestrekt. Waar gaat het Damespad Flevoland lopen? Rita Zwaan van de stichting Damespad.nl doet een oproep bij Radio Lelystad aan de roze vrouwen in de Flevopolder om mee te helpen.

Dat heeft succes en er wordt een organisatiecomité Damespad Flevoland i.o. gevormd. Kitty, Leny, Margo en  Mary gaan zich er voor inzetten. Het Damespad Flevoland is geplant. 

Het 11e Damespad wordt in de jonge polder uitgerold met als startplaats Almere op 23 augustus 2015.

Almere

Almere is een jonge stad gebouwd op de bodem van de Zuiderzee en bedoeld als overloopgemeente van Amsterdam. Pas in 1980 zijn de eerste huizen gereed zijn gekomen. De stad heeft nu al 197.398 (1 juni 2015)  inwoners. Er zijn winkels, heel veel winkels, maar ook kunst waar je geen raad mee weet.

Weer water

Wie Almere zegt denkt aan water en nieuwe architectuur. Renate Dorrestein liet zich in haar jongste boek inspireren door de grote plas water tussen Almere-Centrum en Almere-Haven: het Weerwater. Fantasierijke bouwers ontwierpen hun eigen huis aan het Weerwater. Beeldende kunst waar je soms geen raad mee weet en verrassend intieme kunst. Maar ook gewone grachtjes met wat zwanen en een steigertje met brutale meeuwen. Kortom in Almere is veel te beleven.

Damespadcomité Flevoland   

 

Kitty Stoltenborg, Margo Niestadt, Mary Fontaine en Leny Hartong