Ladies Day Volendam 20 juli 2008

Een fotoreportage van grote en kleine  gebeurtenissen op het Damespad.

Ontvangst en inschrijving

Agatha, Conny, Gerda, Greet, Ineke en Rita  zijn klaar voor ontvangst van de deelnemers. De Commissie Ladies day 2008 maakt zich op voor een mooie dag. Met een paar extra helpende handen wordt  de zaal versierd. Het weer is naatje maar we mogen toch 62 vrouwen verwelkomen.
Oude bekenden worden verwelkomd en met nieuwe vrouwen wordt kennis gemaakt. De volgende keer zullen zij ook oude bekenden zullen zijn.

Welkom door Rita en Ineke

Fietstocht Zuiderwoude o.l.v. Willy Caspers

Vanwege het tempo werd de groep na ca 15 km in een snelle en in een gewone fietsgroep gesplitst. De regen was lang niet misselijk. We droogden ons op in het Atelier van Elly Koot in Broek in Waterland. In het kleine museum kwamen we even thuis in de verleden tijd. De ladies van de lange fietstocht hebben de toren (32 meter) in Ransdorp beklommen en hadden een prachtig uitzicht. We deden een test om groene energie op te wekken. Maar of het lukte, dat vertelt het verhaal niet.  Gelukkig was het op dat moment ook droog. De foto van de mooie zonnebloem vlakbij het dorpje Ransdorp werd juist toen de zon even scheen genomen. Een zeer bijzonder moment dus.

Op het bronzen beeld in Monnickendam staat een vissersman de paling te roken.

Fotografe Lisette: De Ladies Day heb ik ervaren als, ondanks het slechte weer, een zeer plezierige dag. Elke keer zoveel vrouwen bij elkaar te krijgen blijft altijd weer bijzonder.

Wandeling De Palingroute o.l.v. Ineke de Wit

Mooie wolkenluchten maar ook regen.

Echt mooi wandelweertje was het niet. Regenjasje aan en regenjasje uit. Maar eerlijk is eerlijk Ineke heeft de wandeling uitzonderlijk goed gepland.  Net toen er een geweldige hoosbui losbarstte zaten we te lunchen. Veel mooie meiden gezien onderweg: koeien en schapen. geplukt. De dames lieten wel heel veel achter op al die dijkjes. Minke doet de was. Zij wil met een schone regenbroek thuis komen. Maar ach, nu missen we aansluiting met de kopgroep. Moeten we nu links- of rechtsaf? De mobiele telefoon biedt uitkomst.
We vinden nog even tijd om heerlijke rijpe bramen te plukken.
De geplande stop bij de ijsjesman gaat niet door omdat hij gesloten was. Dan toch maar even nog Volendam in voor een laatste beloning voor deze mooie wandeltocht.

Boottochtje naar Marken o.l.v. Greet en Agatha

Vissen o.l.v. Dorothé

Na de aanvankelijke scepsis over de viswaterkwaliteit werd dit al snel overstemd door de hilarische grote vangst. Marga was een supervisvrouw die ook bereid was om beginnelingen de fijne kneepjes van het vissen bij te brengen.

Napraten

Bij de evaluatie van de visdag kwamen de grote verhalen van de visvrouwen. Dorothé deed het verslag. Nadat er aanvankelijk vooral op kroos en wier werd gevist kwam er in de loop van de dag toch een kentering die leidde tot betere vangsten. Zelf haalde Dorothé 41 vissen naar boven, maar Marga spande de kroon met 62 vissen.
Onder luid applaus mocht zij de prijs voor deze prestatie van formaat in ontvangst nemen.

Fietsgroep Willy

Willy en Ien maakten ons deel van de plensbuien die de fietsgroep moest doorstaan. Op dijkjes zijn helaas weinig schuilplaatsen te vinden. Vanwege het tempo werd de groep in een snelle en in een normale groep gesplitst. Uiteindelijk zorgde de plensbuien voor nivellering.  Ondanks alles heeft de fietsgroep genoten van de prachtige afwisselende route, met grote dank aan Willy. Wens van Willy: Wij willen volgend jaar in een droger gebied fietsen….

Wandelaars op Marken door Martine

Martine strooide zout in open wonden: Geen regen op Marken gezien, maar met het windje in de rug was het een lekker wandelweertje. De wandelgroep bleek een zootje ongeregeld te zijn, om maar in vistermen te blijven. Iedereen maakte z’n eigen rondje.

Volendam door Elly

Zijn er lesbische vrouwen in Volendam? Geke en Elly en Minke hebben een waar statement afgelegd in de souvenirwinkels op Volendam. Zij wilden twee vrouwelijke klederdrachtpopjes kopen, maar de winkelier wilde ze alleen per mannetje/vrouwtjestel verkopen.  Vervolgens werd het een sport om toch twee vrouwtjes zonder mannetje te kunnen bemachtigen in andere souvenirwinkels. Het is ze gelukt. Mooie actie, dames!

Wandeling de palingroute door Ineke

Mooie wandeling, maar wel frisjes. Een echte noordhollandse wandeling over grasdijken en langs het IJsselmeer. 15 vrouwen stapten dapper door de schapenkeutels en koeienvlaaien heen en hezen zich over talloze hekjes. Hoosbui en lunch kwamen op de juiste tijd. Dat was een echte meevaller. Ineke bedankt voor de goede voorbereiding.

Toost en diner

Tenslotte
Het feest is voorbij. De commissie Ladies Day heeft een mooie dag gehad. Wij  hopen van harte dat dat voor alle deelnemers geldt. Graag zien we jullie volgend jaar weer terug. Als het even kan dan wel graag met een extra zonnetje.

Met dank aan de fotografen Agatha, Anke, Gerda, Ineke, Lisette, Nicole en Rita voor het insturen van hun foto’s.

Lang leve de damesliefde. Lang leve het Damespad.

Volgende Ladies Day is op 19 juli 2009 Tot de volgende keer!