Ladies Day 20 juli 2003

De inschrijving

Het was hard werken voor Mariet en Anneke, de dames van de inschrijving. Maar liefst 81 vrouwen konden zij verwelkomen. Ook de dames van het Drentse Damespad waren gekomen om informatie te geven over hun damespad.

De opening door Rita

Als iedereen ingeschreven is en de soesjes op zijn opent Rita deze tweede Ladies Day van het damespad in NH met een welkom aan de vrije blije meiden van Nederland.
Waar kwamen we vandaan? Op Limburg na zijn uit alle provincies dames naar Noord-Holland gekomen, hoewel we hevig weifelden of we de enige Groningse wel mee mochten tellen omdat ze inmiddels in Drenthe woont. Veel bekende gezichten. Voor menigeen zichtbaar spannend omdat het de eerste keer is om aan een lesbisch evenement mee te doen. Maar de zon schijnt en het leven lacht en overal zie je mooie vrouwen. Dat helpt geweldig.

Betje Wolff Museum met Ineke

Het is warm en 4,5 km naar Midden-Beemster voor niet getrainde voeten is beslist veel. Maar als je dan moe en bezweet aankomt, verwelkomd wordt door een oudere dame die je een onder de appelboom een koel glaasje water aanbied dan ben je wel meteen terug in de vorige eeuw. Het dorpje Midden-Beemster is zelf ook een plaatje.

Visclub De Griet met Dorothé

Zes enthousiaste visvrouwen aan het water in de Rijp. Ladies Day 2003 en genieten van het mooie plekje en het stralende weer. Misschien is het zelfs iets te warm voor een goede vangst. Heel veel werd er niet gevangen, maar er werden toch een paar kanjers uit het water getrokken. Janny zelfs één van 38 cm! Het onthaken blijft een kunst op zich, maar alle vissen werden snel weer teruggezet in het water. Bekijks hadden we genoeg. Niet alleen van de ladies die aan ’t fietsen of wandelen waren maar ook van andere passanten. Bekijks en commentaar. Voor diegene die nooit eens in de Rijp en aangrenzend in de Beemster heeft rondgewandeld of gefietst, gewoon eens doen. Het is er schitterend. Of beter nog: kom volgend jaar naar Ladies Day. Het was dit jaar weer een zeer geslaagde en gezellige dag.

Fietsclub Stuurloos met Hens en Ria

Bijna was de fietsclub Stuurloos ook Hensloos geworden. De neus van Hens was door een val zichtbaar geschonden. Ook had zij een flink aantal diepblauwe plekken maar die mochten we niet zien. We waren heel blij dat ze toch zo dapper was om te komen. Een applausje waard. Hens fietste met een aantal fietsers de korte route en Ria ging verder met de lange route die door spontane suggesties van medefietsers steeds langer en langer werd.

These boots are made for walking

Damespadwandeling met Ien (18 km)

Voor de echte wandelaarsters werd het eerste en echte Damespad (18 km) op deze dag gezamenlijk gelopen. Voor sommigen was het de eerste keer en voor anderen al de derde keer. Met applaus worden de wandelaarsters bij terugkomst verwelkomd. Juist op tijd voor de champagne!

Varen in een fluisterbootje met Captain Agaath.
De twee boten fluisterden wat af maar dat kon niet gezegd worden van de opvarende dames. Toch voelde een dame zich zo volstrekt één met de natuur dat zij in natuurlijke staat zich door de polder liet varen. Het andere bootje had een wonderschoon boegbeeld. Ambities voor de Gay Pride?

Wandeling De Woude door Nel

Wacht u voor de hond. Dat deden we braaf. Maar hij kwam niet. Toen ontsloten we zelf maar het hekje en liepen zachtjes over het erf van de boer. We voelden ons dapper.

De lunch

Het was behoorlijk warm. Eén dame wilde zwemmen en zag steeds aanlegsteigers in de verte. Maar als je dichterbij kwam bleken er toch weer dichte rietkragen voor te staan.

Lekker briesje

Toen we uiteindelijk wel een leuk plekje zagen om te zwemmen begon het terras aan de einder te trekken. We gooiden nog wat water over ons hoofd, lieten onze oksels drogen in de wind, hadden diep medelijden met de dames van de lange wandeling en kwamen moe maar voldaan op het terras aan.

Welverdiend

De schoenen gingen uit, het bier werd besteld en een lekker bordje patat kwam langs.

Afscheid

De vele onbekende gezichten waren bekend geworden. Adressen uitgewisseld en afspraken gemaakt, lang leve het damespad, lang leve de damesliefde.

Veel liefs, tot volgend jaar, maar hopelijk eerder.
Rita