Ladies Day 2016 Hemels kamperen

Kampeerweekend 15 – 17 juli 

Kamperen op camping Klein Hemelrijk, te Heemskerk (www.kleinhemelrijk.nl)  van vrijdag 15 – 17 juli. We staan bij elkaar op “de Berenweide”. Een prachtig kampeerveld waar we praktisch “onder ons” staan. 11 dames hebben zich opgegeven om te kamperen. Met dit elftal hebben we genoten van het prachtige weer en de onderlinge gezelligheid.

Happy Hour
Greet heet de gasten welkom op haar eigen ontspannen manier. We maken een kennismakingsrondje want niet iedereen kent elkaar.  Aansluitend eten we ieder ons eigen hapje dat kan variëren van krentenbol tot een 3-gangenmenu. Tot slot gaan we genieten van de ondergaande zon aan het strand en drinken daar een kopje koffie. Happy Days are here again.  

Ontbijten op de camping
Ieder wordt in zijn eigen tempo wakker. Waarom Macky alleen zit? Ien zit al op de fiets op weg naar de bakker voor verse broodjes.

Op de vrije  zaterdag

Op de vrije zaterdag doet ieder wat op eigen gelegenheid. Ik neem een kijkje in het Huis van Hilde en sta oog in oog met de vrouw die in Castricum rond 400 v.Chr. in een nederzetting bij Castricum geleefd moet hebben.
Hilde is ongeveer 25 jaar en kwam waarschijnlijk uit Duitsland. Was ze een slavin of importbruid? We weten het niet. Het museum laat de ontstaansgeschiedenis van Noord-Holland zien en toont vele vondsten uit het verleden.
Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum naast het NS-station.

Dineren in een strandtent
Wat is er gezelliger dan dineren in een strandtent? De fietsers rijden lekker binnendoor op de fiets door de duinen er naar toe. Sommigen bestellen een etagère vol met lekkernijen, anderen een stoofpotje(..), maar alles smaakt heerlijk. De echte toetjesliefhebbers slaan hun slag.

Een prachtig einde van een kampeerweekend. Dat smaakt naar meer.