Fotoalbum Amsterdam 2012

Damespad Amsterdam in 50 stappen

Een roze wandeling door het centrum van Amsterdam. In 50 stappen wordt een beeld gegeven van de plekken die toen en nu een rol spelen in het uitgaansleven van vrouwen. “Wie zijn geschiedenis niet kent, kent zijn toekomst niet” lees je onderweg. Een stukje vrouwengeschiedenis in Amsterdam.

Start en eindpunt van de wandeling is het Centraal Station Amsterdam. Met 24 vrouwen hebben we op 2e Kerstdag 2012 de Vrouwenwandeling ingelopen. De wandeling duurt ca 4 uur (incl. een half uur pauze). Het weer zit mee en de sfeer is uitstekend.

De wandeling eindigt in Café ’t Mandje, de bekendste kroeg op de Zeedijk van de legendarische Bet van Beeren (1902 -1967). De glühwein en de warme chocomel staan klaar. Bet, die de koningin van de Zeedijk wordt genoemd, was openlijk lesbisch. Zij was een van de toonaangevende figuren in de lesbische subcultuur van de jaren 40 – 60.  Geheel in leer gestoken ging ze op haar motor op vrouwenjacht.
Wij nemen afscheid van elkaar met een mooie herinnering. Wij hopen de vrouwen die mee wandelden in de toekomst nog eens op een Damespad tegen te komen.

Wij wensen een ieder veel wandelplezier in 2013.
Rita Zwaan

Goed nieuws

Spijt dat je geen tijd had om mee te lopen? Dan is hier het goede nieuws.
Je kunt het Damespad Amsterdam bestellen door € 6,00 over te maken op ING  9520144 t.n.v. Stichting Damespad te Hoorn o.v.v. Damespad Amsterdam. Je krijgt de uitgeschreven route met de duidelijke fotoroute per omgaande toegezonden.

Veel liefs op het Damespad