2018 Kampeerweekend Akersloot

Vrouwenkampeerweekend Akersloot van 13 – 15 juli 2018

Camping De Boekel

Op een mooi groen grasveld achter de rijen stacaravans slaat het Damespad zijn tenten op.
Een eigen huis, een plek onder de zon. Hoe mooi kan dat zijn. 

 

Greet en Rita (Damespad NH) zorgen voor de aankleding. 

De aankomst

Het is bloedjeheet en zonnig.  19 vrouwen in 15 tenten/tentjes en 2 caravans zoeken de randen van het veld op om op enig moment nog enige schaduw te ervaren.  Een persoon is zelfs zo creatief om haar tentje op te zetten in de schaduw van de caravan van een ander. Ook de bedoeïenen waren onder ons.Hoe het gras zo groen gehouden wordt in deze droogte snappen we niet,  maar het heeft wel tot gevolg dat we er niet met de auto overheen mogen rijden en onze kampeerspullen per kruiwagen moeten vervoeren. Dat levert mooie plaatjes op.

En als je eigen tentje dan staat dan gezellig kijken vanaf je eigen schaduwplekje hoe anderen de klus klaren. Hoe ontspannen kan dat zijn. 

Happy Hour

Als de laatste fietsers ook gearriveerd zijn heet Rita namens het Damespad ieder van harte welkom. Niet iedereen is nog aanwezig, morgen zullen nog 4 vrouwen aanschuiven. We hebben vandaag wel drie gasten in ons midden. Welkom Aukje, Ans en Marga. Gezellig dat jullie ook het  Damespadsfeertje komen proeven. Wij hopen dat het naar meer smaakt. 

Mooie ervaringen worden uitgewisseld en de laatste nieuwtjes gedeeld. Frisse borrelhapjes en koele biertjes in de avondzon maken het Happy Hour helemaal af.
De campingkantine gaat open voor een pittige hap. Met een bak sla en een wijntje komen wij op gepaste wijze de avond wel door.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag
Ineke en Nea arriveren al vroeg in de morgen. Te laat voor het Happy Hour van gisteren maar juist op tijd voor de koffie. Ze hebben een heerlijke cake meegenomen.Dat is een mooie binnenkomer. 
De zaterdag wordt door ieder op eigen wijze ingevuld. Sommigen zijn van plan om super hard te gaan fietsen, brengen een bezoekje aan het Kranenburghmuseum in Bergen,  gaan op verjaarsvisite, bezoeken kennissen in de buurt,  lezen een boek of krant, doen niets of gaan thuis TV kijken (sport).

Vanavond eten we naar keuze op de camping, ergens onderweg of voor wie wil op het terras  in Hotel Akersloot.  Het is daar onwijs druk. Geen tafel voor 8 personen buiten, maar het eten is voortreffelijk en gezellig werd het evengoed wel.

 

Suus en Mieke op de mini Van Der Valk.

Tot in de kleine uurtjes napraten op de camping. Wat een top dag.

Zondag
We sluiten aan bij de de Ladies Day /DamespadNH in Alkmaar. Voor sommigen is dit alweer het laatste nachtje op de camping. Morgen wacht het werk of andere verplichtingen. Voor andere kampeerders is het feestje nog niet beëindigd. Zij plakken er nog een of meer nachtjes achteraan. Zie voor het verlag van de Ladies Day elders op deze site.

 

 

 

Afscheid


Het laatste koffierondje. Rita en Greet blikken nog even terug op het weekend. We nemen afscheid van een super weekend maar niet voor lang. Tips om elkaar tussentijds te ontmoeten. 

16 september Damespad Zeeland

Het Damespad Zeeland organiseert i.s.m. de vrouwenwandelclub De Wuven een mooie wandeltocht vanuit Domburg op 16 september.

14 – 16 september Vrouwenweekend in Oostkapelle Zeeland. Vergelijkbaar met dit kampeerweekend maar net even anders. Kijk voor meer info elders op deze site.

 

 

De Kringen Lustrum Festival op 10 november  in Utrecht

Ria en Nory , betrokken bij De Kringen maken ons alvast lekker voor het Lustrum Festival op zaterdag 10 november in Utrecht. In de verschillende zalen van NDC Den Hommel in Utrecht treden diverse artiesten op. Er is theater,  er zijn filmvertoningen, je kunt deelnemen aan clinics waar je nog wat van opsteekt en een feestelijk buffet vult je maag. De swingende muziek brengt je voeten en heupen in beweging.
En niet onbelangrijk: Ook aan de mensen die van ver moeten komen is gedacht, want dit festival start al om 11.30 uur in de ochtend en het slotakkoord klinkt rond 21.30 uur. Mooi op tijd dus om nog met het openbaar vervoer huiswaarts te keren. Kaarten voor dit festival zijn voor € 15,00 in de voorverkoop verkrijgbaar via www.dekringen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wel thuis en voor de gelukkigen die blijven nog een hele prettige voortzetting. Tot de volgende keer.

Greet en Rita , Damespad NH


Op een Damespad  kampeer je nooit alleen.