19 aug. Obdam

Een bijzondere wandeling door het westfriese weidelandschap.

Je loopt over weilanden, soms langs koeien en paarden, moet vele hekjes over stappen en komt door de dorpen Obdam, Hensbroek, Spierdijk en Ursem. Als het flink geregend heeft, kan de polder drassig zijn, dus trek goede waterdichte schoenen aan. 
Verzamelpunt: Om 11.00 uur NS Obdam. Met openbaar vervoer / per auto. Er is genoeg ruimte bij het station om gratis te parkeren; treinen vanuit Alkmaar, Amsterdam en Schagen arriveren om 10.57 uur in Obdam; vanuit Hoorn om 11.00 uur. Vanaf station Obdam gaan we met auto’s naar het beginpunt van de wandeling, waar Anna en Miriam de wandelaars eerst koffie en thee met wat lekkers aanbieden. Vertrek wandeling: 12.00 uur.
Lengte wandeling: 13 km.
Horeca: Zondagochtend is alles dicht tot 12.00 uur. Anna en Miriam zorgen voor koffie, thee en lekkers aan het begin van de wandeling. Neem zelf drinken mee voor onderweg. Na afloop van de wandeling zijn in Obdam diverse horeca gelegenheden.
Bijzonderheden: De rondwandeling eindigt waar we de auto’s hebben geparkeerd. Voor wie wil is er gelegenheid om na afloop nog samen wat te drinken. Uiteraard worden de treinreizigers naar het station Obdam terug gebracht. Inkorten kan, maar is niet zo gezellig, want dan moet je langs een drukkere verkeersweg (N507) lopen.
Honden: niet handig omdat je vele hekjes over moet stappen en over het erf van boeren loopt.
Organisatie:  NHN
Contactpersonen: Anna de Graaf (06-15035609) en Miriam Roemer (06-44390268)